Matkurs og vinkurs

Winemakers Dinner 22. mars i Oslo

Winemakers Dinner: En luksuriøs start på våren – Essensen av Mosel på Arakataka
Foto: (Gunnar R Tjomlid)

Winemakers Dinner: En luksuriøs start på våren – Essensen av Mosel på Arakataka

Maximin von Schubert kommer for å vise frem hvor mye deilig vin det finnes i Mosel. Blant disse er også en helt spesiell riesling Maximin Grünhaus laget for Karl Marx sitt 200-årsjubileum som du kun vil ha mulighet til å smake her.
25 November 2021 - 15:06

Husk at du som abonnent på Apéritifs Mat og vinklubb får rabatt på dette arrangementet.

Se rabatten lenger ned på siden.

Moseldalen på sitt beste og mest varierte møter Arakatakas kjøkkensjef Tim Ekblads nydelige retter. Dette blir en intim og luksuriøs middag vi anbefaler alle å få med seg.

Arakatakas meritter er mange, og restauranten er en av Oslos få som har holdt det gående i 20 år samtidig som de alltid klarer å holde seg relevant og ettertraktet. De lover oss en fristende meny som gir vann (eller skal vi si Mosel-vin) i munnen.

Grunhaus logo.jpg [2.33 MB]
      


Maximin von Schubert er sjette generasjons vinmaker og står i dag står bak vinhusets historierike spaker. Huset kan skilte med noe så unikt som tre monopol toppvinmarker, som vil si at de eier 100 posent av vinmarkene Abstberg, Herrenberg og Brudeberg. Disse vinmarkene gir noen av Moseldalens lekreste rieslinger og er klasseeksempler på nydelig tysk vin med lang historie. Denne kvelden får vi smake viner fra hver av disse enkeltvinmarkene, nesten side om side.

Her kan du lese mer om Maximin Grunhaus sine viner 

På toppen av det hele får vi servert den sensasjonelle vinen Maximin Grünhaus Das Kapital som ble laget til Karl Marx' 200 årsjubileum i 2018. Denne vil du nok aldri få mulighet til å smake igjen, så her gjelder det å gripe sjansen. 

Maximin-Gruenhaus-MAximin-von-Schubert-Work.jpg [1.06 MB]
Maximin von Schubert, 6. generasjons vinmaker i familien.

Det er ikke lenger kun riesling som gjelder i Mosel i dag. Her produseres det også lekre og fruktige pinot noir-baserte viner som vi selvsagt vil bli introdusert for denne kvelden. De siste årene har også sekt, det vil si tysk musserende vin, tatt det norske markedet med storm og Grünhaus kan vise til en flott og sprek sekt laget på rieslingdruer som vil sette standarden for kvelden. Alt i skjønn forening med Arakatakas utsøkte meny.

Skjermbilde.JPG [11.43 KB]

Meny Arakataka 22.03.2022.jpg [83.03 KB]
Meny for kvelden, endringer kan forekomme

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Lag en vri på gravlaksen
Dagens rett

Lag en vri på gravlaksen

Tyttebær er egnet til mer enn å være følge til kjøttkakene. De gjør underverker med laks som både kan spises gravet, stekes eller grilles.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen
Guide
Vegetarisk jul

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen

Julesnurrer til forrett og vegister med rødkålslaw til hovedrett gjør den som velger grønt lykkelig også på julaften.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Lag en vri på gravlaksen
Dagens rett

Lag en vri på gravlaksen

Tyttebær er egnet til mer enn å være følge til kjøttkakene. De gjør underverker med laks som både kan spises gravet, stekes eller grilles.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Juleskinke hører med på en ekte julemeny
Dagens rett
Juleskinke med sennepsaus og ovnsbakte rotgrønnsaker

Juleskinke hører med på en ekte julemeny

Enten du planlegger et julekoldtbord eller en meny med flere retter, er denne oppskriften på juleskinke verd å prøve ut.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her