Enklere å velge vin

Pin Point er et nytt, internasjonalt vinkonsept som lanseres i disse dager.

Tanken bak konseptet er at det er enklere å forholde seg til et land og et distrikt for folk flest enn til all verdens druesorter, vinslott og årganger.
 
Den først vinen i serien er Pin Point Toscana.
 
- Pin Point-vinene er resultatet av at man velger vin av god kvalitet fra forskjellige slott, noe som gir en smaksopplevelse som er typisk for distriktet, sier Cathinca Dege, ansvarlig for Pin Point-serien hos Vin&Sprit Norge i en pressemelding.
 
Serie
Pin Point Tuscany er den første i en serie av viner hvor man tar nøye utvalgte druer fra flere slott i et distrikt og fremstiller en vin som representerer en region, mer enn et slott.
 
Ved å gjøre det på denne måten får man en vin med høy, jevn og konsistent kvalitet - en vin som er typisk for sitt område.
 
Pin Point Tuscany er laget på Sangiovese.
 
Hvitvin neste
Neste vin ut i serien er en hvitvin fra Sør-Afrika; Pin Point Western Cape South Africa. Denne er basert på druen Chenin Blanc.
 
- Vi jobber også med mulighetene for å inkludere vin fra utvalgte distrikter i både Frankrike og Spania, sier Vinsjef i Vin & Sprit Cathinca Dege, som har ansvaret for vinserien i Norge.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen