Etablerer etikkgruppe

I forrige uke hadde VBF årsmøte. Pål Atle Skjervengen ble gjenvalgt som styreleder. Styret skal dessuten sette ned en etikkgruppe.
Redaksjonen
04 Juni 2007 - 02:51

Skjervengen ble gjenvalgt for to nye år. Noe av det første han må gi seg i kast med er å sette ned en arbeidsgruppe. Denne gruppen skal jobbe med etiske problemstillinger og korrupsjon.
 
Må være proffe
- Dette er jo en bransje der det er naturlig å ta med folk ut i motsetning til i mange andre bransjer. Det er viktig å være profesjonell i så henseende, sier generalsekretær Ingunn Jordheim til DN.no Vinguiden.
 
Skjerpet
Lovverket er skjerpet, blant annet i straffeloven og i skattelovgivningen når det gjelder disse forholdene. Det gruppen skal gjøre er å finne risikoer som er knyttet til lover og bransjen. Gruppen skal også foreslå tiltak som reduserer risikoen for at noe galt skjer.
 
Et skritt videre
- I fjor arbeidet vi mye med forholdet mellom Vinmonopolet og våre medlemmer på disse områdene. Nå er det naturlig å gå et skritt videre, sier Jordheim.
 
Det nye styret
Det nye styret består av Pål Atle Skjervengen (Fondberg). Han ble gjenvalgt for to nye år. Vara for Skjervengen er Morten Espe i Robert Prizelius. Også Knut Aanonsen fra Gaia Wine & Spirits og Simon Rix (Diageo) ble gjenvalgt for to nye år. Petter Wulff i Eurowine gikk ut av styret og ble erstattet av Knut Roar Wiik fra United Wineries. Jan Oluf Skarpnes (Arcus), Stefan Nordberg (Altia), Lars Rønning (Engelstad Vin & Brennevin) og Kathrine Amundsen (V&S Norway) har fortsatt ett år igjen i styret før de kommer på valg.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer
+
Godbiter i pollisten

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer

Savennières er en av vinverdenens skjulte perler som også lagrer veldig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
+
Ukens vin

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser

Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lær mer om rødvin
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo

Lær mer om rødvin

Vil du lære mer om rødvin? Ta med deg en venn eller kom alene og få en god innføring og 8 viner i glasset. Kurset passer for alle uansett forkunnskap.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her