Etablerer etikkgruppe

I forrige uke hadde VBF årsmøte. Pål Atle Skjervengen ble gjenvalgt som styreleder. Styret skal dessuten sette ned en etikkgruppe.
Redaksjonen
04 Juni 2007 - 03:51

Skjervengen ble gjenvalgt for to nye år. Noe av det første han må gi seg i kast med er å sette ned en arbeidsgruppe. Denne gruppen skal jobbe med etiske problemstillinger og korrupsjon.
 
Må være proffe
- Dette er jo en bransje der det er naturlig å ta med folk ut i motsetning til i mange andre bransjer. Det er viktig å være profesjonell i så henseende, sier generalsekretær Ingunn Jordheim til DN.no Vinguiden.
 
Skjerpet
Lovverket er skjerpet, blant annet i straffeloven og i skattelovgivningen når det gjelder disse forholdene. Det gruppen skal gjøre er å finne risikoer som er knyttet til lover og bransjen. Gruppen skal også foreslå tiltak som reduserer risikoen for at noe galt skjer.
 
Et skritt videre
- I fjor arbeidet vi mye med forholdet mellom Vinmonopolet og våre medlemmer på disse områdene. Nå er det naturlig å gå et skritt videre, sier Jordheim.
 
Det nye styret
Det nye styret består av Pål Atle Skjervengen (Fondberg). Han ble gjenvalgt for to nye år. Vara for Skjervengen er Morten Espe i Robert Prizelius. Også Knut Aanonsen fra Gaia Wine & Spirits og Simon Rix (Diageo) ble gjenvalgt for to nye år. Petter Wulff i Eurowine gikk ut av styret og ble erstattet av Knut Roar Wiik fra United Wineries. Jan Oluf Skarpnes (Arcus), Stefan Nordberg (Altia), Lars Rønning (Engelstad Vin & Brennevin) og Kathrine Amundsen (V&S Norway) har fortsatt ett år igjen i styret før de kommer på valg.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?
+

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?

Med vinregioner som Carnuntum, Eisenberg og Leithaberg og druer som blaufränkisch og zweigelt har Østerrike tatt et stort skritt i retning et rødvinsland å regne med.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag
Dagens rett

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag

Lammefilet er en eksklusiv, men svært enkel råvare å ha med å gjøre. Bare pass på å ikke steike den for mye. Her er oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Imponer med denne lekre fiskeretten: Sitronstekt piggvar
Dagens rett

Imponer med denne lekre fiskeretten: Sitronstekt piggvar

Vi har satt en av våre aller beste fisker på menyen til helgens festmiddag.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?
+

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?

Med vinregioner som Carnuntum, Eisenberg og Leithaberg og druer som blaufränkisch og zweigelt har Østerrike tatt et stort skritt i retning et rødvinsland å regne med.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Superseriøs rock’n roll-rødvin
+
Godbiter i pollisten

Superseriøs rock’n roll-rødvin

Når mencia blandes med hvitvinsdruer blir den ekstra lys, men sku ikke hunden på hårene, for bak skjuler det seg mye kraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp til biffen
+
Ukens vin

Knallkjøp til biffen

En solid og smaksrik rødvin til 200-lappen er velkomment bidrag til etter-ferie-økonomien.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Den beste fastfood som tenkes kan
Dagens rett

Den beste fastfood som tenkes kan

Blåskjell er hverdagsluksus og hurtigmat i et og samme nett. Prøv denne velsmakende oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag
Dagens rett

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag

Lammefilet er en eksklusiv, men svært enkel råvare å ha med å gjøre. Bare pass på å ikke steike den for mye. Her er oppskriften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her