Får bygge høyt

Ullensaker kommune går inn for at Host Hoteleiendom får bygge et hotell på 70 meter ved stedets boligbebyggelse.

- Dette hadde nok vanskelig latt seg gjennomføre i mange andre kommuner, sier Asmund Haare i First Hotels. Han mener den politiske ledelsen i Ullensaker er fremtidsrettede og spenstige.
 
Host Hotelleiendoms ønske om et hotell 70 meter over bakken krever unntak fra både byplanen og bebyggelsesplanen for området. I tillegg må det skje en omregulering av tomten, skriver Eidsvoll Ullensaker Blad.
 
Imot høyhus
- Vi er helt imot høyhus på Jessheim - særlig av slike dimensjoner. Signalbygg ja, men det er ikke synonymt med stor høyde. Dette passer ikke inn i omgivelsene, verken eksisterende bebyggelse eller landskapet rundt, sa Ola Nafstad (Ap) under den politiske behandlingen av saken.
 
Positivt
- Dette er naturligvis veldig positivt for oss. Men jeg vil også få gratulere beboerne på Jessheim med et bygg som for alvor vil bidra til å sette tettstedet på kartet. Dette blir et fantastisk hotell. En arkitektonisk perle, som vil fungere som et landemerke også fra lufta, sier Asmund Haare, administrerende direktør for First.
 
- Bare de resterende godkjenninger blir gitt skal vi starte byggingen så snart som mulig. Dette kan nok ta litt tid, men om alt går etter planen kan det bli byggestart innen et år, fsa junior vice president for Host Hotelleiendom, Sara Bjarnason.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen