Får lokal støtte

Kaktus mat & vinhus på Lilleaker i Oslo får full støtte i lokalmiljøet for å beholde skjenketiden.
Redaksjonen
14 November 2008 - 13:00

Bydelsutvalget i Ullern i Oslo hadde skjenketiden for Kaktus mat & vinhus på sakskartet sist torsdag.
 
Arbeiderpartiet og SV hadde vært mot at restauranten skulle få beholde dagens skjenketid, hvor de kan skjenke til klokken 02.30 innendørs og til 23.30 utendørs.
 
- Hvis skjenketiden blir begrenset til 00.30 vil det få stor betydning for vår omsetning. Restauranten vil miste tre til fire årsverk og det vil bli et dårligere tilbud for bydelen, sier styreformann Tayfun Sevgi.
 
Aldri vært bråk
- I alle de årene jeg har drevet restauranten har det aldri vært bråk. Vi har alltid tatt hensyn til naboene og har ikke fått noen anmerkninger eller klager, sier daglig leder Hasan Kocakulak til akersposten.no.
 
- Folk kommer hjem til Kaktus. Det er veldig mange som kommer fra lokalområdet. På kveldene er det godt voksne som bruker stedet og 70 prosent av omsetningen er basert på mat. Mange barnefamilier og ungdom er også brukere av stedet. Vi har en uformell og folkelig stil som favner alle, sier Kocakulak.
 
Til sentrum
Han mener at flere vil søke til Oslo sentrum hvis skjenketiden blir redusert.
 
- Når det er stengetid hos oss, har mange gåavstand til der de bor, sa Kocakulak.
 
Utsetter behandlingen
Kocakulak fortalte politikerne at stedet hadde flere arrangementer og aktiviteter som engasjerte alt fra lokale musikere til andre deler av nærmiljøet.
 
Bydelsutvalget vedtok å utsette behandlingen av skjenkesaken etter at store deler av nærmiljøet støttet Kaktus.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Juleskinke og rødkål i paien er kjempegodt
Dagens rett

Juleskinke og rødkål i paien er kjempegodt

Har du rester igjen etter førjulsfesten, er det en pai du skal lage. Prøv bare denne oppskriften selv med juleskinke og rødkål.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Mango gjør susen i denne wokoppskriften
Dagens rett
Wok med mango

Mango gjør susen i denne wokoppskriften

Men også det lille kicket fra chili setter et umiskjennelig preg. La det bli en hot torsdag og den kan godt bli kjøttfri om du ønsker det.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her