Får lokal støtte

Kaktus mat & vinhus på Lilleaker i Oslo får full støtte i lokalmiljøet for å beholde skjenketiden.

Bydelsutvalget i Ullern i Oslo hadde skjenketiden for Kaktus mat & vinhus på sakskartet sist torsdag.
 
Arbeiderpartiet og SV hadde vært mot at restauranten skulle få beholde dagens skjenketid, hvor de kan skjenke til klokken 02.30 innendørs og til 23.30 utendørs.
 
- Hvis skjenketiden blir begrenset til 00.30 vil det få stor betydning for vår omsetning. Restauranten vil miste tre til fire årsverk og det vil bli et dårligere tilbud for bydelen, sier styreformann Tayfun Sevgi.
 
Aldri vært bråk
- I alle de årene jeg har drevet restauranten har det aldri vært bråk. Vi har alltid tatt hensyn til naboene og har ikke fått noen anmerkninger eller klager, sier daglig leder Hasan Kocakulak til akersposten.no.
 
- Folk kommer hjem til Kaktus. Det er veldig mange som kommer fra lokalområdet. På kveldene er det godt voksne som bruker stedet og 70 prosent av omsetningen er basert på mat. Mange barnefamilier og ungdom er også brukere av stedet. Vi har en uformell og folkelig stil som favner alle, sier Kocakulak.
 
Til sentrum
Han mener at flere vil søke til Oslo sentrum hvis skjenketiden blir redusert.
 
- Når det er stengetid hos oss, har mange gåavstand til der de bor, sa Kocakulak.
 
Utsetter behandlingen
Kocakulak fortalte politikerne at stedet hadde flere arrangementer og aktiviteter som engasjerte alt fra lokale musikere til andre deler av nærmiljøet.
 
Bydelsutvalget vedtok å utsette behandlingen av skjenkesaken etter at store deler av nærmiljøet støttet Kaktus.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen