Får skjenke etter klagesak

Viva Napoli bar & restaurant i Leksvik får skjenkebevilling etter en klage.

I september mente kommunestyret at Viva Napoli bar & restaurant ikke skulle få bevilling fordi utestedet lå for nærme en skole.
 
Nå har et flertall av kommunestyrerepresentantene gått inn for at restauranten likevel skal få skjenkebevilling.
 
Kortere skjenketid
Viva Napoli Bar & Restaurant ligger vegg i vegg med Testmann Minne skole, og beliggenheten var et viktig punkt da restauranten i forrige kommunestyre fikk nei på sin søknad. Både lensmannen og kommunens sosialtjeneste frarådde skjenkebevilling.
 
I søknaden om skjenkebevilling ønsket Benjamin Tahir ved Viva Napoli Bar & Restaurant å starte skjenking allerede klokken 13.00 alle dager. I klagen søker han om å få starte klokken 16.00 lørdager og klokken 18.00 de andre dagene i uken.
 
Ser poenget
Han ser kommunens ankepunkt om at skjenkestart klokken 13.00 er uheldig med tanke på at det på denne tiden er mye aktivitet i og rundt skolen.
 
Ikke glade
De ansatte ved Testmann Minne skole er ikke glad for at politikerne har sagt ja til at det tillates skjenking like utenfor skolens vegger, til tross for at skjenkingen ikke starter før etter ordinær skoletid.

- Det er mye som foregår på skolen på kveldstid også. Skolen er med i det rusforebyggende arbeidet i kommunen, og så gjør politikerne et slikt vedtak. Det beklager jeg, sier lærer Ragnar Bliksås til Fosna-folket.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen