Får skjenke etter klagesak

Viva Napoli bar & restaurant i Leksvik får skjenkebevilling etter en klage.
Redaksjonen
11 November 2008 - 14:00

I september mente kommunestyret at Viva Napoli bar & restaurant ikke skulle få bevilling fordi utestedet lå for nærme en skole.
 
Nå har et flertall av kommunestyrerepresentantene gått inn for at restauranten likevel skal få skjenkebevilling.
 
Kortere skjenketid
Viva Napoli Bar & Restaurant ligger vegg i vegg med Testmann Minne skole, og beliggenheten var et viktig punkt da restauranten i forrige kommunestyre fikk nei på sin søknad. Både lensmannen og kommunens sosialtjeneste frarådde skjenkebevilling.
 
I søknaden om skjenkebevilling ønsket Benjamin Tahir ved Viva Napoli Bar & Restaurant å starte skjenking allerede klokken 13.00 alle dager. I klagen søker han om å få starte klokken 16.00 lørdager og klokken 18.00 de andre dagene i uken.
 
Ser poenget
Han ser kommunens ankepunkt om at skjenkestart klokken 13.00 er uheldig med tanke på at det på denne tiden er mye aktivitet i og rundt skolen.
 
Ikke glade
De ansatte ved Testmann Minne skole er ikke glad for at politikerne har sagt ja til at det tillates skjenking like utenfor skolens vegger, til tross for at skjenkingen ikke starter før etter ordinær skoletid.

- Det er mye som foregår på skolen på kveldstid også. Skolen er med i det rusforebyggende arbeidet i kommunen, og så gjør politikerne et slikt vedtak. Det beklager jeg, sier lærer Ragnar Bliksås til Fosna-folket.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Lag noe ekstra godt med vannmelon
Guide

Lag noe ekstra godt med vannmelon

Vannmelon er utrolig godt i sommervarmen, og her er oppskriftene du bare må prøve.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt
Ukens drink

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt

Og ingrediensene finner du på et pol nær deg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Blant de 120 hvitvinsboksene og posene som er testet finner du garantert noe for ditt behov i sommerferien
+
Tester

Blant de 120 hvitvinsboksene og posene som er testet finner du garantert noe for ditt behov i sommerferien

Ethvert feriekjøleskap har plass til en boks med hvitvin - om det så bare er for å bruke til matlaging som damping av blåskjell. Men det er ingen grunn til å redusere bruken til det, for mange hvitvinsbokser inneholder virkelig seriøs vin.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Lag noe ekstra godt med vannmelon
Guide

Lag noe ekstra godt med vannmelon

Vannmelon er utrolig godt i sommervarmen, og her er oppskriftene du bare må prøve.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt
Ukens drink

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt

Og ingrediensene finner du på et pol nær deg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte
+
Ukens vin

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte

70 prosent av druene kommer fra toppmarker i La Morra, men prisen er det halve.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallgodt riesling-kjøp i magnum
+
Godbiter i pollisten

Knallgodt riesling-kjøp i magnum

Mens GG-rieslingene blir stadig dyrere, er det andre rieslingperler som holder seg på et svært fornuftig nivå, og som er like lagringsdyktige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Vart opp med enchilada med kylling - bruk gjerne rester
Dagens rett

Vart opp med enchilada med kylling - bruk gjerne rester

Meksikanskinspirert mat er mer populært enn noen gang. Denne oppskriften er super når du har dårlig tid, men vil lage mest mulig fra bunnen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her