Får skjenke til tre

Puber og restauranter i Oslo sentrum får fortsatt skjenke øl, vin og brennevin til tre om natten.
Redaksjonen
05 Februar 2009 - 16:58

Men hvilke skjenkeregler som skal gjelde utenfor sentrum er uklart.
 
Om kort tid skal bystyret vedta en ny alkoholpolitikk for hovedstaden.
 
Utestedene i sentrum skal fortsatt få lov til å holde åpent til 03.30. Skjenkestopp blir en halv time tidligere.
 
Ikke gjennomslag
Dermed er det klart at Arbeiderpartiet, Rødt og Kristelig Folkeparti ikke får gjennomslag for forslaget om å stenge kranene klokken to.
 
Men hva som skjer utenfor sentrumskjernen er mer uklart.
 
Bestemmer lokalt
Venstre har et forslag om å endre reglene slik at de lokale bydelsutvalgene får bestemme åpningstidene til hvert enkelt utested. I dag er det næringsetaten og byrådet som bestemmer dette.
 
- Der bydelen i dag kun blir hørt mener vi de skal avgjøre åpningstider og hvorvidt stedet er egnet for å drive et skjenkested, sier leder i Oslo Venstre og medlem i bystyrets helse- og sosialkomité, Torill Berge til NRK.
 
Utvidet åpning
I dag er hovedregelen at utesteder i bydelene må stenge klokken 01. Men enkelte gater i sentrale bydeler har de samme åpningstidene som i sentrum.
 
I tillegg har 80 skjenkesteder utvidet åpningstid fordi de ligger utenfor boligstrøk.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Knallgodt riesling-kjøp i magnum
+
Godbiter i pollisten

Knallgodt riesling-kjøp i magnum

Mens GG-rieslingene blir stadig dyrere, er det andre rieslingperler som holder seg på et svært fornuftig nivå, og som er like lagringsdyktige.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte
+
Ukens vin

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte

70 prosent av druene kommer fra toppmarker i La Morra, men prisen er det halve.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Blant de 120 hvitvinsboksene og posene som er testet finner du garantert noe for ditt behov i sommerferien
+
Tester

Blant de 120 hvitvinsboksene og posene som er testet finner du garantert noe for ditt behov i sommerferien

Ethvert feriekjøleskap har plass til en boks med hvitvin - om det så bare er for å bruke til matlaging som damping av blåskjell. Men det er ingen grunn til å redusere bruken til det, for mange hvitvinsbokser inneholder virkelig seriøs vin.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå

Forsiden akkurat nå - 2

Knallgodt riesling-kjøp i magnum
+
Godbiter i pollisten

Knallgodt riesling-kjøp i magnum

Mens GG-rieslingene blir stadig dyrere, er det andre rieslingperler som holder seg på et svært fornuftig nivå, og som er like lagringsdyktige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Må testes: Spennende britisk nykomling
+
Godbiter i pollisten

Må testes: Spennende britisk nykomling

For hvem kan si nei til lekre bobler, like syrefrisk og mineralsk chardonnay eller en sjarmerende rosevin?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo
+
Ukens vin

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo

Denne hvitvinen hamler opp med (nesten) alt av chablis til sjømat og vegetar - og er friskere enn sine nordeuropeiske brødre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik steker du nudler med kylling - pad thai
Dagens rett

Slik steker du nudler med kylling - pad thai

Nudler blir ekstra gode når de stekes med kylling som i Thailand.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte
+
Ukens vin

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte

70 prosent av druene kommer fra toppmarker i La Morra, men prisen er det halve.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her