Fasit - Hva vet du om høstens mange gleder?

Her er fasiten til quizen om høstens gleder.
Redaksjonen
01 Januar 2014 - 16:28

Fasit

  • 1. Når er første mulighet for å smake beaujolais nouveau?
    • Den første søndagen i desember

    • Den tredje torsdagen i november

    • Den fjerde fredagen i november

  • 2. Når feires Thanksgiving i USA?
    • Den fjerde lørdagen i november

    • Den fjerde fredagen i november

    • Den fjerde torsdagen i november

  • 3. Når markerer den norske kirke høsttakkefesten?
    • En søndag eller hverdag i januar

    • En søndag eller hverdag i mai

    • En søndag eller hverdag i oktober

  • 4. Hva heter jordskokk på engelsk?
    • Jerusalem artichoke

    • Bethlehem artichoke

    • Artichoke

  • 5. Hva er skorsonerrot?
    • En hunderase

    • En rotfrukt

    • Et annet navn på kaos

  • 6. Hvilket annet navn brukes på kålrot?
    • Nordens appelsin

    • Nordens klementin

    • Nordens grenadin

  • 7. Er det lov å kalle norsk eplebrennevin for calvados?
    • Nei, det er en beskyttet betegnelse

    • Ja, så lenge det skrives med liten bokstav

    • Ja, så lenge brennevinet fatlagres i tre år

  • 8. Heter det rakfisk eller rakefisk?
    • Rakfisk

    • Rakefisk

    • Begge former er tillatt

  • 9. Hva er det som gir lutefisken den spesielle smaken?
    • Kombinasjonen av tørking, utvanning og bruk av lut

    • Kombinasjonen av kokemetoden og tilbehøret

    • Kombinasjonen av tørking, utvanning og koking i lut

  • 10. Hva lages de fleste nedlagte silderetter av?
    • Speket sild

    • Kokt sild

    • Fersk sild

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta
Julemat
Oppskrifter ribbe

De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta

Her er oppskriftene du trenger for å servere perfekt ribbe, ikke bare på julaften, men også når du har lyst på en ny smak.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Så lekker kan juletorsken bli
Dagens rett

Så lekker kan juletorsken bli

For mange er torsk toppen av lykke til jul, og det er ikke rart når du får den servert slik som her i mandelpotetsuppe med spinat og hollandaise

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Klar for en ny måte å lage juleribbe på - med garantert sprø svor?
Dagens rett
Ribbe i melk

Klar for en ny måte å lage juleribbe på - med garantert sprø svor?

Det er lov til å eksperimentere med julematen, og her får du en oppskrift på en spennende vri på den tradisjonelle ribba.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Miks denne sinte drinken til helgens innspurt med julefilmer
Ukens drink

Miks denne sinte drinken til helgens innspurt med julefilmer

Denne drinken er inspirert av julefilmen Elf fra 2003 - med Will Ferrell i hovedrollen. En perfekt kickstart for juleferien.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta
Julemat
Oppskrifter ribbe

De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta

Her er oppskriftene du trenger for å servere perfekt ribbe, ikke bare på julaften, men også når du har lyst på en ny smak.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Så lekker kan juletorsken bli
Dagens rett

Så lekker kan juletorsken bli

For mange er torsk toppen av lykke til jul, og det er ikke rart når du får den servert slik som her i mandelpotetsuppe med spinat og hollandaise

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik lager du julestemning på et øyeblikk
Dagens rett
Rugbrød med medisterkake og bacon

Slik lager du julestemning på et øyeblikk

Her får du en smakfull og enkel oppskrift som er perfekt nå i juleinnspurten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Klar for en ny måte å lage juleribbe på - med garantert sprø svor?
Dagens rett
Ribbe i melk

Klar for en ny måte å lage juleribbe på - med garantert sprø svor?

Det er lov til å eksperimentere med julematen, og her får du en oppskrift på en spennende vri på den tradisjonelle ribba.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her