Fem nye medlemmer i VBF

Det skjer ting i Vin- og brennevinleverandørenes forening (VBF). Siden nyttår har foreningen fått fem nye medlemmer.
Redaksjonen
07 Februar 2007 - 16:06

De nye medlemmene er Interbrands AS, Vinhuset NoFra AS, Vinestor AS, United Wineries AS og Torres & Partners Norway AS. VBF representerer nærmere 80 prosent av det registrerte vin- og brennevinsvolumet som selges i Norge.
 
- De vi har fått inn nå er jo ganske sentrale, så det er nok et tegn på at de synes den jobben vi gjør er bra, sier generalsekretær Ingunn Jordheim.

- Medlemmene hos oss får informasjon, og blir invitert til møter som er eksklusive. Der tar vi opp aktuelle temaer. Men det viktigste er nok at vi har en dialog og er en høringsinstans i forhold til vinmonopolet og myndighetene, sier hun.
 
Stor økning
Med fem nye medlemmer på plass har VBF nå 32 medlemsbedrifter som importerer og produserer vin- og brennevinsprodukter. Medlemmene består av alt fra mindre norske vinimportselskaper til store internasjonale selskaper. I løpet av det siste året har antall medlemsbedrifter i foreningen økt med ca 40 prosent. I rene tall har medlemsmassen økt fra 23 til 32 medlemmer.
 
 - For VBF er det viktig å være mest mulig representativ. Det er vi nå. Vi har med de fleste store selskapene i Norge og vi har en god bredde i både størrelse og  når det gjelder produkter. Vi er talerør i forhold til myndighetene og Vinmonopolet, og vi representerer norske interesser i internasjonale fora. Det er beinhard konkurranse i denne bransjen og VBF kan være med på å bidra til større profesjonalitet på ulike områder, sier generalsekretær Ingunn Jordheim.
 
Foreningen fremste formål er å arbeide for at en størst mulig del av det norske alkoholforbruket skjer i lovlige, kontrollerte og ansvarlige former. VBF er opptatt av at vi skal ha en best mulig vinmonopolordning i dette landet.
 
Flere medlemmer
VBF regner med å få flere medlemmer i løpet av året.

- Det er fortsatt mange som ikke er medlemmer og det er veldig mange som er registrert som importselskaper her i Norge. Mange av disse er små, men de har vel så stort utbytte av å være medlem hos oss som de store selskapene, sier Jordheim.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Lag lammerull og sylteflesk selv
Guide
Juleverksted: oppskrifter på lammerull, sylteflesk og sylterull

Lag lammerull og sylteflesk selv

Om ikke produksjonen blir så stor, blir i hvert fall stemningen god når du samler familien eller dine aller nærmeste venner til juleverksted. 

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Lag lammerull og sylteflesk selv
Guide
Juleverksted: oppskrifter på lammerull, sylteflesk og sylterull

Lag lammerull og sylteflesk selv

Om ikke produksjonen blir så stor, blir i hvert fall stemningen god når du samler familien eller dine aller nærmeste venner til juleverksted. 

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Prøv denne kyllingsuppen med indisk vri
Dagens rett

Prøv denne kyllingsuppen med indisk vri

Denne suppeoppskriften med masse smak og krydder er perfekt nå som høstmørket er på sitt mørkeste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her