Ferietid 2001

Apéritifs redaksjon tar en velfortjent ferie, men du som leser vil likevel få servert nye artikler et par-tre ganger i uka. Vi har nemlig satt sammen stoff som automatisk dukker opp på forsiden mens vi plasker i vannet. I tillegg kan du kose deg med denne oversikten over det nyeste på våre sider.

Vi våger oss altså på en aldri så liten strekk, kanskje med bena godt plantet i vannskorpa de neste tre uker. Men sover; det gjør vi ikke. Ved å besøke våre sider regelmessig fremover i sommer, vil du stadig finne nye artikler og oppskrifter på sommermat, og - ikke minst - annet aktuelt stoff. Vi følger stadig med i det som skjer, og lager en sak av det dersom saken synes viktig.

Visste du forresten at vår matseksjon er oppdelt i sesonger? Ta deg en titt, og vi er sikker på at du finner noe som frister. Du finner de under seksjonen " Mat " øverst i margen på venstre side.
 
Vår egen kokebok inneholder akkurat nå 836 oppskrifter du kan ha glede av. Søk på ingredienser eller bestemte ord , og før du kan si "kake", sitter du kanskje igjen med hodet fylt av nye og fristende retter. Valget er ditt, og sommeren er lang!
 
Er det noe du ikke finner, eller du simpelthen lurer på? Send et innlegg til Apéritif Diskusjon , og sjansen er stor for at en av våre lesere gir deg råd. Likeledes: dersom du har en god oppskrift du gjerne vil dele med oss og de andre leserne; send den til oss , så legger vi den ut i vår base.
 
Hva med polvarene? Usikker på hva som er godt? Våre profesjonelle smakere har gjort forarbeidet for deg. Ta en titt på våre tester av ikke bare vin, men også øl og brennevin og annet godt drikke. Gjør et søk i vår egen polliste , hvor du også direkte kan bestille dine varer og få de levert på døra eller hente selv.
 
Som du ser, finnes det kanskje - for deg - ukjente sider hos oss. Legg ut på en aldri så liten oppdagelsesreise, og bli kjent med våre tjenester.
 
Vi gir deg til slutt en rask oversikt over de siste 14 dagers publiseringer på våre sider, og presenterer det for ordens skyld sortert innen sin naturlige kategori.

Redaksjonen ønsker alle våre lesere en riktig god sommer!

Vin:

5. juli 2001
Julinyhetene på polet omfatter godbiter av både rødt og hvitt; viner som er velegnet for årstiden. Men du må være villig til å åpne lommeboken et ekstra hakk, eller gjøre et innhogg i feriepengene, for de fleste koster godt over hundrelappen.
 
5. juli 2001
Som en av verdens desidert største og mest komplette vinmesser, var Vinexpo 2001 åstedet der 14 av verdens beste vinjournalister i år - for første gang - kom sammen for å danne et testpanel.
 
4. juli 2001
Denne uken innfører Systembolaget lørdagsåpent i alle sine utsalg. Dermed får norske grensehandlere nok en grunn til å legge lørdagsturen til Strömstad og andre grenseutsalg.
 
28. juni 2001
93 rødviner hvorav en stor mengde toppskårere, og tilsvarende mange meget gode og gode kjøp er gode nok bevis for situasjonen i Toscana i dag. Innsmigrende viner av høy kvalitet til priser som fortsatt er til å leve med.
 
27. juni 2001
Ukens vin kommer langt sør fra og det passer jo godt når vi har lange og late sommeruker foran oss. Den er frisk og hvit og kommer dessuten som bag-in-box til en svært fordelaktig pris.
 
27. juni 2001
Vinmonopolets salg av vin i mai i år økte med drøye 185.000 liter, eller 5,6 prosent, sammenlignet med tilsvarende måned i fjor. Det er særlig salget av fransk rødvin som bidrar til økningen.
 
25. juni 2001
Franskmenn er med rette stolte av sin vin. Italienerne er kjent over hele verden for sin pasta. Tyskerne for sine biler og Japan for sin teknologi. Er det noe vi nordmenn har grunn til virkelig å være stolte av, er det fisken vår. Skriv ut disse flotte oppskriftene, og stikk innom fiskehandleren - og kanskje polet - på vei hjem.
 
22. juni 2001
Boland Kelder, en for de fleste ukjent vinprodusent, sikret seg overraskende flere av de prestisjefylte premiene i årets International Wine and Spirit Competition som ble utdelt under Vinexpo i Bordeaux.
 
20. juni 2001
Ukens vin er det faktisk to av. Begge fra samme familie men like forskjellige som brødre kan være. Og svært så sjenerøse. Her får du mye godt for pengene.
 
20. juni 2001
Opprinnelsen til navnet amarone er det mange teorier om. En av dem er Vajo Armaron som er navnet på en av de beste vinmarkene for amarone.
 

Mat/oppskrifter:

4. juli 2001
Skjell i flere spennende varianter, med en god og frisk hvitvin - kanskje både til tilberedningen og som perfekt drikkefølge - er noe av det mest smakfulle vi kan kose oss med nå i sommer. Relativt rimelig er det også. Oppskrifter, fakta og drikkeforslag får du her.
 
2. juli 2001
Jordbær - bare ordet setter oss i umiddelbar sommerstemning. Disse røde sensuelle bærene kan nytes nær sagt hvor som helst. Friske og flotte, og svært anvendelige i både skål og glass. Her får du tips til varierte sommerslagere for store og små.
 
29. juni 2001
Sommer og sol, ferie og slaraffenliv, - kan en tenke seg noe bedre? Og hvis en til og med har noe herlig kaldt å leske seg på når sola steker og temperaturen stiger, ja, da er livet bare herlig.
 
22. juni 2001
Nordmenn blir stadig mer avanserte på grillfronten. Mens bare 12 prosent av oss brukte gassgrill i 1997, brukte hele 27 prosent slike griller i fjor. Det viktigste blir jo likevel råvarene du legger på grillrista, og varierte forslag til dette samt godt drikke får du her.
 
21. juni 2001
Kvelden da det store bålet skal fyres opp nærmer seg. På en dag som dette reiser mange av oss ut på fjorden, eller tilbringer skumringen i strandkanten. Her gir vi deg et rikholdig utvalg oppskrifter der de fleste kan forberedes i god tid. Selv om Sankthans er over, lever oppskriftene videre, og det er ingenting i veien for å kose seg med god mat. Kanskje kan et lite bål også komme på tale?
 
21. juni 2001
Rester av grillet makrell friskes opp med marinade og blir en deilig sommerrett. Servert med årets nypoteter og en spennende avocadomos er den deilig med så vel hvitvin som øl og akevitt til.

Vann :

26. juni 2001
Nærmere 90 prosent av trøndere og nordlendinger mener vann er den beste tørsteslukkeren. Blant sørlendinger og vestlendinger er det bare 70 prosent som er av samme oppfatning. Og kvinnene er de største vannelskerne. Hva mener du?
 
26. juni 2001
I fjor drakk nordmenn hele 75 millioner liter vann på flaske. Og trenden er økende. Noen typer naturlig mineralvann inneholder imidlertid så mye salt at EU vurderer å merke dem med en advarsel.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen