Feudi di San Gregorio åpner nytt anlegg til 150 mill

Et av Syd-Italias mest dynamiske vinhus, Feudi di San Gregorio, åpner i Campania i disse dager sitt nye kombinerte vinanlegg / kultursenter. Prislapp er snaue 150 millioner kroner. Anlegget er åpent for publikum.
Redaksjonen
30 Juni 2004 - 02:00

Det er den japanske arkitekten Hikaru Mori, med til daglig har tilhold i Milano, som har designet eksteriøret til det gedigne kombinerte kultursenteret. Interiøret er det de internasjonalt kjente Massimo og Lella Vignelli som har hatt ansvaret for.
 
Selve vinanlegget er av ypperste klasse, likeså kontorer og de tilknyttede utstillingsområder. Utendørs finner man miljø inspirert av Asia. Deriblant urtehager samt en rosehage inneholdene samtlige rosearter fra området.
 
- Du finner ikke maken i Italia. Faktisk må du til Napa Valley, eller kanskje Champagne, for å finne tilsvarende, uttalte Enzo Ercolino, 48 år og grunnlegger av Feudi di San Gregorio på 80-tallet.
 
- Ideen bak prosjektet var å lage et kulturelt møtested, der alle sanser kunne tilfredsstilles. Hit kan mennesker komme og smake god vin, spise god mat, vandre rundt i hagene og titte på utstillingene - alt i en rolig atmosfære, fortsetter Ercolino.
 
Besøkende kan, i tillegg til rene smakinger, velge blant en rekke guidede turer rundt om på eiendommen. Vinanlegget vil også kunne fungere som et tillegg til det nye gastronomiske universitetet i Piemonte og Emilia-Romagna. Et 300-seters auditorium, der vegger, tak og gulv er laget av vintønner, er straks ferdigstilt.
 
To restauranter i normal og høy klasse er også hva eiendommen kan by på.
 
Åpningen av komplekset markerer ferdigstillelsen av den 220 millioner store investeringen Ercolino-familien har gjennomført over de siste fem år.
 
Feudi di San Gregorio produserer årlig 260.000 kasser vin. Og det står respekt av spesielt deres hvite viner, laget av de lokale druesortene Fiano di Avellino, Greco di Tufo og Falanghina. For ikke å snakke om de røde, basert på Aglianico og internasjonale druer.
 
- Alle hevder at vin er kultur, men vi forsøker med dette å forsterke disse ordene med handling. Vi ønsker på vår egen måte å vise frem et høyst levende vinhus, avslutter Ercolino.
 
Kilde: Wine Spectator

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Slik skaper du italienske vibber på middagsbordet
Dagens rett

Slik skaper du italienske vibber på middagsbordet

Når du gratinerer fisk, asparges og tomater med mozzarella, får du en smakfull rett med et hint av italiensk sommer.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Prøv noe nytt med kongekrabben
Dagens rett
Varm kongekrabbe med hvitløk, soyasaus og vårløk

Prøv noe nytt med kongekrabben

Råmarinert kongekrabbe med asiatiske smaker er en super forrett - eller smårett for to.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Er du Lennart-fan, vil du garantert like denne drinken
Ukens drink

Er du Lennart-fan, vil du garantert like denne drinken

Til tross for et litt merkelig navn er denne drinken absolutt en du bør prøve. Med den populære pærelikøren Xante og ingen vodka, blir dette en lettere men fortsatt smakfull utgave av Lennart .

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Her er sommerens beste nyheter av brennevin, øl, sider, sake og alkoholfritt
+
Tester

Her er sommerens beste nyheter av brennevin, øl, sider, sake og alkoholfritt

Noen av dem kan sågar tas med til en strand nær deg, i skyggen under en parasoll eller for å holde myggen unna på fjellhytta eller teltturen.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Slik skaper du italienske vibber på middagsbordet
Dagens rett

Slik skaper du italienske vibber på middagsbordet

Når du gratinerer fisk, asparges og tomater med mozzarella, får du en smakfull rett med et hint av italiensk sommer.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Prøv noe nytt med kongekrabben
Dagens rett
Varm kongekrabbe med hvitløk, soyasaus og vårløk

Prøv noe nytt med kongekrabben

Råmarinert kongekrabbe med asiatiske smaker er en super forrett - eller smårett for to.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Må testes: Spennende britisk nykomling
+
Godbiter i pollisten

Må testes: Spennende britisk nykomling

For hvem kan si nei til lekre bobler, like syrefrisk og mineralsk chardonnay eller en sjarmerende rosevin?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo
+
Ukens vin

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo

Denne hvitvinen hamler opp med (nesten) alt av chablis til sjømat og vegetar - og er friskere enn sine nordeuropeiske brødre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Pizza er kanskje den beste måten å servere kjøttboller på
Dagens rett

Pizza er kanskje den beste måten å servere kjøttboller på

Om du går for 100 prosent hjemmelaget, eller velger halvfabrikata for noen av elementene, er det tid og energi som avgjør.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Er du Lennart-fan, vil du garantert like denne drinken
Ukens drink

Er du Lennart-fan, vil du garantert like denne drinken

Til tross for et litt merkelig navn er denne drinken absolutt en du bør prøve. Med den populære pærelikøren Xante og ingen vodka, blir dette en lettere men fortsatt smakfull utgave av Lennart .

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her