Feudi di San Gregorio åpner nytt anlegg til 150 mill

Et av Syd-Italias mest dynamiske vinhus, Feudi di San Gregorio, åpner i Campania i disse dager sitt nye kombinerte vinanlegg / kultursenter. Prislapp er snaue 150 millioner kroner. Anlegget er åpent for publikum.

Det er den japanske arkitekten Hikaru Mori, med til daglig har tilhold i Milano, som har designet eksteriøret til det gedigne kombinerte kultursenteret. Interiøret er det de internasjonalt kjente Massimo og Lella Vignelli som har hatt ansvaret for.
 
Selve vinanlegget er av ypperste klasse, likeså kontorer og de tilknyttede utstillingsområder. Utendørs finner man miljø inspirert av Asia. Deriblant urtehager samt en rosehage inneholdene samtlige rosearter fra området.
 
- Du finner ikke maken i Italia. Faktisk må du til Napa Valley, eller kanskje Champagne, for å finne tilsvarende, uttalte Enzo Ercolino, 48 år og grunnlegger av Feudi di San Gregorio på 80-tallet.
 
- Ideen bak prosjektet var å lage et kulturelt møtested, der alle sanser kunne tilfredsstilles. Hit kan mennesker komme og smake god vin, spise god mat, vandre rundt i hagene og titte på utstillingene - alt i en rolig atmosfære, fortsetter Ercolino.
 
Besøkende kan, i tillegg til rene smakinger, velge blant en rekke guidede turer rundt om på eiendommen. Vinanlegget vil også kunne fungere som et tillegg til det nye gastronomiske universitetet i Piemonte og Emilia-Romagna. Et 300-seters auditorium, der vegger, tak og gulv er laget av vintønner, er straks ferdigstilt.
 
To restauranter i normal og høy klasse er også hva eiendommen kan by på.
 
Åpningen av komplekset markerer ferdigstillelsen av den 220 millioner store investeringen Ercolino-familien har gjennomført over de siste fem år.
 
Feudi di San Gregorio produserer årlig 260.000 kasser vin. Og det står respekt av spesielt deres hvite viner, laget av de lokale druesortene Fiano di Avellino, Greco di Tufo og Falanghina. For ikke å snakke om de røde, basert på Aglianico og internasjonale druer.
 
- Alle hevder at vin er kultur, men vi forsøker med dette å forsterke disse ordene med handling. Vi ønsker på vår egen måte å vise frem et høyst levende vinhus, avslutter Ercolino.
 
Kilde: Wine Spectator

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen