Finalistene er klare

Finalistene til NM i kokkekunst er klare.
Redaksjonen
27 Mai 2009 - 09:00

Juryen har hatt en tøff oppgave med å velge ut de 12 som skal kjempe om tittelen Norgesmester i Kokkekunst.
 
Stor interesse
Interessen for konkurransen har vært stor i år.
De 12 kokkene er valgt ut på bakgrunn av en innsendt meny. Her hadde de komponert tre retter til 12 personer.
 
Menyen er anonymisert, og bedømt av en fagjury.
 
Over to dager skal de møtes til kokkekamp under Den Norske Matfestivalen som arrangeres 25. - 30. august.
 
I løpet av seks timer skal de tilberede og servere sin meny til dommerne.
 
Deltagerne er:
Alexander Berg (tittelforsvarer), NB.Sørensen Dampskipsexpedisjon
Anders Isager, G.I. Stavanger
Are Lied Nordtvedt, De fem stuer
Børge Brekke, Bjørnefjorden Gjestetun
Halvard Ellingsen, Kulinarisk Akademi
Jo Steen, To rom og kjøkken
Lukasz Brekke, Bergen Airport Thon hotel
Morten Rathe, Rica Nidelven Hotel
Ole Erik Holmen Løkken, To rom og kjøkken
Petter Beyer, Jacobs bar og kjøkken
Tommy Raanti, NB.Sørensen Dampskipsexpedisjon
Nicolas Christoffer Schilling Carlsen, Rica Nidelven Hotel
 
Menyen
Det er Kokkenes Mesterlaug Møre og Romsdal som står bak arrangementet.
 
Forretten skal bestå av minst 60 prosent torsk, et Tine-produkt, blomkål, gulbeter og rød delikatesseløk. Som garnityr må to av grønnsakene benyttes.
 
Hovedretten skal bestå av minst 60 prosent Liveche kylling, norske belgvekster, norsk purre og norsk hvitløk. Minst to av grønnsakene må benyttes som garnityr.
 
Til slutt er det selvsagt desserten, som skal bestå av minst 60 prosent krembasert produkt og i tillegg et fryst element, Walrhona sjokolade, eple og fersk pasjonsfrukt.
 
Hoveddommer i konkurransen er presidenten i WACS, Gissur Gudmundsson.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Årets juledessert bygges i høyden
Ukens kake
Pavlova-juletre

Årets juledessert bygges i høyden

Denne desserten kommer til å vekke oppsikt - også fordi den smaker utrolig godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Lei pinnekjøtt? Da har du ikke prøvd denne vrien
Dagens rett
Pinneribs med brie

Lei pinnekjøtt? Da har du ikke prøvd denne vrien

Ost, mynte og syrlig syltetøy setter en helt annen smak på pinnekjøttet. Må prøves.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik lager du den beste julegrøten og juledessertene alle gleder seg til
Julemat
Oppskrifter på risgrøt, riskrem, multekrem, karamellpudding og andre juledesserter

Slik lager du den beste julegrøten og juledessertene alle gleder seg til

Når julegrøten havner på bordet, vet alle at det er jul og at en mandel er gjemt oppi alt det hvite. Restene bruker du til dessert. Eller så kan du velge en av de andre fristende juledessertene du finner oppskrifter på her.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Ribbe eller pinnekjøtt på julaften? Her får du begge oppskriftene
Dagens rett
Oppskrift på ribbe og pinnekjøtt

Ribbe eller pinnekjøtt på julaften? Her får du begge oppskriftene

Husker du ikke hvordan du laget julemiddagen i fjor, er det ingen grunn til å fortvile. Hjelpen får du her.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Årets juledessert bygges i høyden
Ukens kake
Pavlova-juletre

Årets juledessert bygges i høyden

Denne desserten kommer til å vekke oppsikt - også fordi den smaker utrolig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Lei pinnekjøtt? Da har du ikke prøvd denne vrien
Dagens rett
Pinneribs med brie

Lei pinnekjøtt? Da har du ikke prøvd denne vrien

Ost, mynte og syrlig syltetøy setter en helt annen smak på pinnekjøttet. Må prøves.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en vri på gravlaksen
Dagens rett

Lag en vri på gravlaksen

Tyttebær er egnet til mer enn å være følge til kjøttkakene. De gjør underverker med laks som både kan spises gravet, stekes eller grilles.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik lager du den beste julegrøten og juledessertene alle gleder seg til
Julemat
Oppskrifter på risgrøt, riskrem, multekrem, karamellpudding og andre juledesserter

Slik lager du den beste julegrøten og juledessertene alle gleder seg til

Når julegrøten havner på bordet, vet alle at det er jul og at en mandel er gjemt oppi alt det hvite. Restene bruker du til dessert. Eller så kan du velge en av de andre fristende juledessertene du finner oppskrifter på her.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her