Flere mister skjenkebevillingen

Tallet på inndratte skjenkebevillinger i Oslo har nesten tredoblet seg i forhold til i fjor.

Men dette betyr ikke at flertallet av Oslos skjenkesteder bryter reglene. I første halvdel i år hadde Næringsetaten gjennomført 3 300 kontroller. Det førte til at 33 skjenkesteder og butikker midlertidig mistet bevillingen sin.
 
Klar økning
- Dette er likevel en klar økning fra første halvår i fjor. Da gjennomførte vi 3 000 kontroller, men gjorde bare 13 inndragninger, sier fagkonsulent Anders Aurmo i Næringsetaten til Aftenposten.
 
Klar margin
Næringsetaten har dessuten gjort 21 inndragninger i juli og august. Så langt i år har altså inndragningene passert tallene for 2006 med klar margin.
 
Lederen i NHO Reiseliv Oslo og Akershus, Espen Holm, tror økningen kan skyldes flere utesteder, og at resultatene varierer med seriøsiteten til stedene som blir sjekket.
 
Politisk fokus
- Dessuten har et politisk fokus på sammenhengen mellom skjenking og vold styrket presset på dem som gjennomfører kontrollene, mener han.
 
Mindreårige
Antallet serveringssteder som har blitt tatt for salg til mindreårige går opp.
 
- Falsk legitimasjon er et stort problem vi i bransjen alltid må forholde oss til, sier Holm.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Her er det kvinnene som holder tradisjonene vedlike

Crossover og fusion er kanskje nyere begreper, men konseptet er like gammelt som menneskeheten. Siden tidenes morgen har folk på vandring tatt med seg teknikker, ingredienser og smakskombinasjoner. Få kjøkken har vært mer åpne for påvirkning utenfra enn det filippinske. Les hele saken

Til toppen