Flere nedturer i Moss

Ai, ai, ai. Enda flere nedslående nyheter fra Mattilsynet.
Redaksjonen
05 Desember 2007 - 18:00

Femten restauranter i mossedistriktet må nemlig skjerpe seg etter at Mattilsynet kom på førjulsbesøk i forrige uke.
 
- Generelt sett synes vi resultatene er nedslående. Det er overraskende mange spisesteder som ikke har god nok styring på temperaturer, både når det gjelder varm og kald mat, samt i fryser og kjøleskap. Det er rett og slett ikke godt nok. Hvis maten ikke holder riktig temperatur vil bakterier vokse frem, og folk som spiser maten kan bli dårlige, sier Mattilsynet til Moss Avis.
 
Renhold
I tillegg til temperaturer i mat, kjøleskap og frysere, har Mattilsynet også sjekket spisestedenes varehåndtering, orden og renhold. Tilsynet undersøkte også forhold som gjelder de ansattes personlige hygiene, som for eksempel vaskemuligheter og påkledning.
 
Skittent
I følge tilsynet er det noen steder som har veldig orden på sakene. Andre steder var det rett og slett skittent. Ingen av virksomhetene måtte stenge, men noen måtte ta en skikkelig vasking.
 
Svært dårlig
20 spisesteder og restauranter i Moss og Rygge ble sjekket. Sju av stedene havnet i kategorien bra, mens seks av stedene ansees å være akseptable. Tre steder er dårlige og atter tre er svært dårlige.
 
Mattilsynet skal nå lage rapporter om alle virksomhetene, og femten vil ende opp med å få varsel om vedtak. Det vil si at de er nødt til å skjerpe seg på visse punkter innen en viss frist som blir satt av Mattilsynet. I følge tilsynet er det de samme verstingene i år som i fjor.
 
Glad for kontroll
Palle Wolf ved Café Scala er glad for Mattilsynets kontroller.
- Det var ikke så lenge siden vi sist hadde kontroll, så vi ble egentlig litt overrasket da de kom sist uke. Men vi synes det er kjempebra at Mattilsynet har såpass hyppige kontroller, selv om det egentlig godt kunne vært enda flere også. Det er jo mye snusk i bransjen, både i Moss og i andre byer i Norge, sier Wolf.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Agurk kan brukes på en rekke måter - her finner du oppskriftene
Guide
Oppskrifter med agurk

Agurk kan brukes på en rekke måter - her finner du oppskriftene

Norskdyrket agurk finnes i en hver grønnsaksdisk og er en nødvendig ingrediens i mange oppskrifter, alt fra salater til drinker.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Lag noe ekstra godt med vannmelon
Guide

Lag noe ekstra godt med vannmelon

Vannmelon er utrolig godt i sommervarmen, og her er oppskriftene du bare må prøve.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt
Ukens drink

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt

Og ingrediensene finner du på et pol nær deg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Forsiden akkurat nå
Agurk kan brukes på en rekke måter - her finner du oppskriftene
Guide
Oppskrifter med agurk

Agurk kan brukes på en rekke måter - her finner du oppskriftene

Norskdyrket agurk finnes i en hver grønnsaksdisk og er en nødvendig ingrediens i mange oppskrifter, alt fra salater til drinker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Lag noe ekstra godt med vannmelon
Guide

Lag noe ekstra godt med vannmelon

Vannmelon er utrolig godt i sommervarmen, og her er oppskriftene du bare må prøve.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte
+
Ukens vin

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte

70 prosent av druene kommer fra toppmarker i La Morra, men prisen er det halve.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallgodt riesling-kjøp i magnum
+
Godbiter i pollisten

Knallgodt riesling-kjøp i magnum

Mens GG-rieslingene blir stadig dyrere, er det andre rieslingperler som holder seg på et svært fornuftig nivå, og som er like lagringsdyktige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gjør smaken av Norge til levevei - studiet for deg som vil jobbe med norsk tradisjonsdrikke

Fagskolen i Vikens utdanningstilbud Norsk tradisjonsdrikke som reiselivsprodukt er skredderskydd behovet til norsk reiseliv, og tar opp nye studenter i høst.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt
Ukens drink

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt

Og ingrediensene finner du på et pol nær deg.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her