Flere nedturer i Moss

Ai, ai, ai. Enda flere nedslående nyheter fra Mattilsynet.
Redaksjonen
05 Desember 2007 - 17:00

Femten restauranter i mossedistriktet må nemlig skjerpe seg etter at Mattilsynet kom på førjulsbesøk i forrige uke.
 
- Generelt sett synes vi resultatene er nedslående. Det er overraskende mange spisesteder som ikke har god nok styring på temperaturer, både når det gjelder varm og kald mat, samt i fryser og kjøleskap. Det er rett og slett ikke godt nok. Hvis maten ikke holder riktig temperatur vil bakterier vokse frem, og folk som spiser maten kan bli dårlige, sier Mattilsynet til Moss Avis.
 
Renhold
I tillegg til temperaturer i mat, kjøleskap og frysere, har Mattilsynet også sjekket spisestedenes varehåndtering, orden og renhold. Tilsynet undersøkte også forhold som gjelder de ansattes personlige hygiene, som for eksempel vaskemuligheter og påkledning.
 
Skittent
I følge tilsynet er det noen steder som har veldig orden på sakene. Andre steder var det rett og slett skittent. Ingen av virksomhetene måtte stenge, men noen måtte ta en skikkelig vasking.
 
Svært dårlig
20 spisesteder og restauranter i Moss og Rygge ble sjekket. Sju av stedene havnet i kategorien bra, mens seks av stedene ansees å være akseptable. Tre steder er dårlige og atter tre er svært dårlige.
 
Mattilsynet skal nå lage rapporter om alle virksomhetene, og femten vil ende opp med å få varsel om vedtak. Det vil si at de er nødt til å skjerpe seg på visse punkter innen en viss frist som blir satt av Mattilsynet. I følge tilsynet er det de samme verstingene i år som i fjor.
 
Glad for kontroll
Palle Wolf ved Café Scala er glad for Mattilsynets kontroller.
- Det var ikke så lenge siden vi sist hadde kontroll, så vi ble egentlig litt overrasket da de kom sist uke. Men vi synes det er kjempebra at Mattilsynet har såpass hyppige kontroller, selv om det egentlig godt kunne vært enda flere også. Det er jo mye snusk i bransjen, både i Moss og i andre byer i Norge, sier Wolf.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Rekordmange oster i årets VM

Det ble ingen norsk ost i teten av de i alt 5244 påmeldte fra 46 land i årets VM som fant sted i Bern.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer
+
Godbiter i pollisten

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer

Savennières er en av vinverdenens skjulte perler som også lagrer veldig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
+
Ukens vin

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser

Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Blåskjellene blir ekstra gode med mørkt øl
Dagens rett

Blåskjellene blir ekstra gode med mørkt øl

Glem hvitvin til blåskjellene. Denne oppskriften har mørkt øl i både gryte og glass. Kanskje har du allerede testet juleølet, og har noen skvetter, ja, da får du brukt dem her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her