Flere nedturer i Moss

Ai, ai, ai. Enda flere nedslående nyheter fra Mattilsynet.

Femten restauranter i mossedistriktet må nemlig skjerpe seg etter at Mattilsynet kom på førjulsbesøk i forrige uke.
 
- Generelt sett synes vi resultatene er nedslående. Det er overraskende mange spisesteder som ikke har god nok styring på temperaturer, både når det gjelder varm og kald mat, samt i fryser og kjøleskap. Det er rett og slett ikke godt nok. Hvis maten ikke holder riktig temperatur vil bakterier vokse frem, og folk som spiser maten kan bli dårlige, sier Mattilsynet til Moss Avis.
 
Renhold
I tillegg til temperaturer i mat, kjøleskap og frysere, har Mattilsynet også sjekket spisestedenes varehåndtering, orden og renhold. Tilsynet undersøkte også forhold som gjelder de ansattes personlige hygiene, som for eksempel vaskemuligheter og påkledning.
 
Skittent
I følge tilsynet er det noen steder som har veldig orden på sakene. Andre steder var det rett og slett skittent. Ingen av virksomhetene måtte stenge, men noen måtte ta en skikkelig vasking.
 
Svært dårlig
20 spisesteder og restauranter i Moss og Rygge ble sjekket. Sju av stedene havnet i kategorien bra, mens seks av stedene ansees å være akseptable. Tre steder er dårlige og atter tre er svært dårlige.
 
Mattilsynet skal nå lage rapporter om alle virksomhetene, og femten vil ende opp med å få varsel om vedtak. Det vil si at de er nødt til å skjerpe seg på visse punkter innen en viss frist som blir satt av Mattilsynet. I følge tilsynet er det de samme verstingene i år som i fjor.
 
Glad for kontroll
Palle Wolf ved Café Scala er glad for Mattilsynets kontroller.
- Det var ikke så lenge siden vi sist hadde kontroll, så vi ble egentlig litt overrasket da de kom sist uke. Men vi synes det er kjempebra at Mattilsynet har såpass hyppige kontroller, selv om det egentlig godt kunne vært enda flere også. Det er jo mye snusk i bransjen, både i Moss og i andre byer i Norge, sier Wolf.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen