Flere restauranter går konkurs

Flere restauranter går konkurs

60 restauranter og kafeer i Oslo har gått konkurs så langt i år, mot 22 i hele fjor.

Det er rundt 2100 restauranter og kafeer i Oslo. Samtidig som stadig flere restauranter går konkurs, blir det startet opp langt færre nye serveringssteder sammenlignet med fjoråret.

I år er det registrert tre ganger så mange konkurser som i fjor. Regiondirektør Nina Solli i NHO Oslo og Akershus mener at man må regne med det i en såpass knallhard bransje.

– Noen tror nok at det er enklere å drive restauranter og kafeer enn det faktisk er. Det er stor konkurranse og det de beste som overlever. Det er gjestene som bestemmer, noen konsepter faller i smak, andre gjør ikke det. Da sitter vi igjen med de beste tilbudene blant restauranter i Oslo, sier Solli til NRK Østlandssendingen.

Statistikken skremmer ikke Jan Robert Johnsen. Han forbereder åpningen av  en ny restaurant på Christiania Torv i april neste år. Han mener en restaurant må være original for å overleve i hovedstaden.

– Det er en tøff bransje med små marginer. Man skal ha veldig god kontroll for å lykkes, sier Johnsen til NRK.

Forsiden akkurat nå

Vinkurs i Oslo - Bordeaux

Smak fantastiske viner fra hele Bordeaux

Bordeaux er en jungel av forskjellige klassifikasjoner, vinmarker og slott. Denne kvelden vil du sammen med en av Bordeaux fremste vinhandlere, smake viner fra forskjellige slott og distrikter samtidig som du lærer mer om et av verdens beste vinområder. Les hele saken

Til toppen