Fluepest truer Veneto-vin

Fluepest truer Veneto-vin

Vinprodusenter frykter japanske fluer som legger egg inne i druene.

Venteto trues av en ny pest, skriver decanter.com.

- Vi er ekstremt bekymret etter at Drosophila suzukii ble oppdaget i regionen i år, sier Daniele Accordini ved Cantina di Negrar.

Fluen har ifølge Accordini ødelagt kirsebærhøsten i regionen, og skal være i ferd med å angripe vinbøndenes avlinger. Den kommer opprinnelig fra Japan og tåler det fuktige og kalde klimaet som er typisk for både vindistriktene i Valpolicella og andre deler av Europa, skriver nettstedet.

De fleste fruktfluer lever at råtnende frukt, men Drosophila suzukii legger egg inne i friske druer. Deretter lever larvene av druene, noe som fører til druene blir ødelagt.

Problemet skaper særlig stor bekymring blant Amarone-produsenter, som er helt avhengige av friske druer som utgangspunkt for tørkeprosessen.

Foreløpig finnes det ingen registrerte plantemidler som kan brukes mot Drosophila suzukii. Ifølge Accordini vikrer sprøytemidler uansett bare mot fluene, ikke egg og larver.

Forsiden akkurat nå

Kurs om franske viner i Oslo 14. februar

Lær om Frankrikes fantastiske viner av Master of Wine, Mai Tjemsland

Franske viner slutter aldri å imponere. En av Norges fremste vineksperter og Master of Wine, Mai Tjemsland, lærer deg det du trenger å vite om dette spennende vinlandet. Les hele saken

Matkurs og middag med Trond Moi

Bli med på en helaften med mesterkokken Trond Moi

Mesterkokken Trond Moi, kjent fra utallige tv-programmer, byr på en fabelaktig aften hvor du i tillegg til å bli servert hans fem-retters favorittmeny får en inngående demonstrasjon i hvordan han lager sine forskjellige favorittretter. Les hele saken

Til toppen