For dårlig hygiene, orden og renhold

Nesten halvparten av serveringsstedene som Mattilsynet kontrollerte før jul fikk "mangellapp".

Kontrollene viste at mange hadde dårlige interne rutiner for å sikre god personlig hygiene, orden og renhold. Mattilsynet mener resultatet er overraskende og bekymringsfullt.
 
1039 kontroller
Mattilsynet gjennomførte tilsyn på 1039 serveringssteder i november og desember. Det ble funnet avvik ved 47 prosent av virksomhetene.
 
De fleste rapporterte manglene er knyttet til forhold som gjelder krav til personlig hygiene, orden og renhold. Flere av observasjonene indikerer at årsaken ligger i manglende styringsrutiner.
 
Overraskende
Resultatet fra årets førjulstilsyn viser at mange virksomheter ikke har god nok styring på interne rutiner for å sikre forsvarlig drift.
 
- Med tanke på at det ble gjennomført en stor aksjon mot serveringssteder i 2006 og det faktum at kampanjen i 2007 var forhåndsomtalt både til bransjeorganisasjonene og i media, er det overraskende og bekymringsfullt at så mange som 47 prosent av virksomhetene ikke har styring med sentrale faktorer som påvirker mattryggheten, sier rådgiver Ellen Christine Sjølie i Mattilsynet.
 
I kampanjen ble det blant annet satt fokus på personlig hygiene, orden og renhold, varehåndtering og annet av betydning for mattryggheten.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen