– For dyrt og dårlig i Stavanger

– For dyrt og dårlig i Stavanger

Oljeindustrien tapper restaurantene for gode kokker, mener kjøkkensjef Nicolai Lundsgaard.

Kjøkkensjefen ved N.B Sørensen har 13 års fartstid som kokk i Stavanger, med bakgrunn fra Craigs Kjøkken, Tango og Cafe de France tidligere. Nå er han bekymret over tilstanden ved spisestedene i oljebyen.

– Jeg savner kokkene med engasjement og dem som lever og ånder for å lage bra mat, sier Nicolai Lundsgaard til Rogalands Avis.

Han mener oljeindustrien tapper byen for flinke kokker.

Den største konkurrenten til byens restauranter om å få de flinke kokkene er ifølge Lundsgaard oljeindustrien.

– Folk jobber på restaurant til de er i midten av 20-årene. Så drar de offshore. De tenker mer på penger og fritid. Når vi har hatt folk på utplassering her har de gitt uttrykk for at de vil jobbe i kantine eller offshore, ingen vil jobbe på restaurant, sier Lundsgaard.

Han mener flere restauranter er gode, men at alt for mange ikke leverer varene.

– Alt for mye av det som serveres er for dyrt i forhold til det kunden får. Mange kokker mangler yrkesstolthet og tar for lite ansvar.

Forsiden akkurat nå

Apéritifs Vinskole

Øk vinkunnskapen din med Apéritifs Vinskole. Fem kvelders undervisning, smaking og eksamen for kun 5450

Vi har fått mulighet til å redusere prisen betraktelig på Apéritifs vinskole. Du får nå fem kvelder med undervisning av en av Norges mest erfarne vinforelesere, smaking av til sammen 50 viner, avsluttende eksamen og diplom. Les hele saken

Vinkurs: Vin fra California

Lær alt om hvorfor californiske viner er så populære nå. Master of Wine, Mai Tjemsland tar deg med på en smaksrunde

Vin fra California er i vinden som aldri før. Det er ikke rart når kvaliteten er så høy, prisene så gunstige og variasjonen så stor. Bli med Master of Wine, Mai Tjemsland, på en rundtur blant disse fantastiske vinene. Les hele saken

Til toppen