For få kontroller

Porsgrunn kommune er misfornøyd med antall skjenkekontroller så langt i år.
Redaksjonen
02 September 2008 - 14:18

Nå kaller spesialkonsulent Petter Kjendalen inn representanter fra Bamble kommune og vaktselskapet Hafslund Infratech til et oppvaskmøte.
 
Kjendalen lover hyppigere kontroller av skjenkestedene i Porsgrunn, Bamble og i Kragerø.
 
Fire ganger
Bystyret i Porsgrunn har bestemt at hvert skjenkested skal kontrolleres fire ganger hvert år i snitt, men så langt i år har snittet ligget under to kontroller.
 
- Og nå har mye av året gått, sier Kjendalen til Ta.no.
 
- Det positive er at skjenkekontrollørene også er veldig velkomne i julebordssesongen, men vi ønsker oss jo en jevn fordeling over året, sier Kjendalen.
 
Det at kontrollene beregnes i snitt, betyr at enkelte steder oftere får besøk av kontrollørene enn andre.
 
- Ordningen fungerer slik at vi kan kontrollere oftere der det er behov for det. Det betyr at utesteder blir hyppigere kontrollert enn restauranter som har skjenkebevilling, men som nesten ikke selger alkohol. Likevel skal ingen føle seg for trygge, sier Kjendalen.
 
Bemanningsproblemer
Årsaken til mangelen på skjenkekontroller skyldes bemanningsproblemer i vaktselskapet. Den unnskyldningen faller ikke i god jord hos spesialkonsulenten.
 
- Det er ikke godt nok for oss. Nå må de sørge for å gjøre en bedre jobb fremover. Det er ikke påvist alvorlige avvik i de skjenkontrollene som har vært påvist hittil i år. Men vi vet at det er en del som bryter loven. Vi må ha litt flaks for å treffe riktig tidspunkt for kontrollene, sier Kjendalen.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår SMS-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Skal du servere ekte afternoon tea, må du ha clotted cream
Ukens kake
Clotted cream til scones og afternoon tea

Skal du servere ekte afternoon tea, må du ha clotted cream

Den tar sine 20 timer, men så er ikke afternoon tea noe man tar lett på. Så det er bare å sette i gang.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Empanadas akkurat slik du får dem i Chile, kan du lage selv
Dagens rett
Empanadas

Empanadas akkurat slik du får dem i Chile, kan du lage selv

Det er mye enklere enn du kanskje har tenkt, også å lage deigen. Om du har dårlig tid, kan du selvsagt bruke ferdig deig.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Skal du virkelig overraske så vel gane som lommebok, gjør du det med denne vinen
Godbiter i pollisten

Skal du virkelig overraske så vel gane som lommebok, gjør du det med denne vinen

Den er intet mindre enn det aller beste vinkjøpet i basis på tvers av alle farger og vinstiler.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Denne vinen byr på mye karakter til biffen - og en artig historie
+
Ukens vin

Denne vinen byr på mye karakter til biffen - og en artig historie

Conero er ikke det mest kjente vinområdet i Italia, men det betyr lite når vinen skiller seg ut som i dette tilfellet.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Skal du servere ekte afternoon tea, må du ha clotted cream
Ukens kake
Clotted cream til scones og afternoon tea

Skal du servere ekte afternoon tea, må du ha clotted cream

Den tar sine 20 timer, men så er ikke afternoon tea noe man tar lett på. Så det er bare å sette i gang.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Empanadas akkurat slik du får dem i Chile, kan du lage selv
Dagens rett
Empanadas

Empanadas akkurat slik du får dem i Chile, kan du lage selv

Det er mye enklere enn du kanskje har tenkt, også å lage deigen. Om du har dårlig tid, kan du selvsagt bruke ferdig deig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Prøv noe nytt med krabbe. Du blir ikke skuffet
Guide
Oppskrifter med krabbe

Prøv noe nytt med krabbe. Du blir ikke skuffet

Det er selvfølgelig ingenting i veien for å servere krabbe på tradisjonelt vis, men prøve gjerne en av disse spennende oppskriftene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

7 lagringsdyktige, varmende viner - og en hemmelighet - fra Dourodalen. Er du abonnent får du i tillegg superrabatt
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking Oslo 01.november

7 lagringsdyktige, varmende viner - og en hemmelighet - fra Dourodalen. Er du abonnent får du i tillegg superrabatt

Møt legendariske Casa Ferreirinha og få nye favoritter fra Portugals vinregion nummer én. Som abonnent sparer du 245 kroner.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik lager du lasagne på et øyeblikkk
Dagens rett
Enkel lasagne

Slik lager du lasagne på et øyeblikkk

Det vil si: Lasagne må få lov å få en tur innom ovnen. Men det er vanskelig å få til en bedre hjemmelaget lasagne rett etter jobb, enn denne.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Skal du virkelig overraske så vel gane som lommebok, gjør du det med denne vinen
Godbiter i pollisten

Skal du virkelig overraske så vel gane som lommebok, gjør du det med denne vinen

Den er intet mindre enn det aller beste vinkjøpet i basis på tvers av alle farger og vinstiler.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her