Forlater GI-styret

Eyvind Hellstrøm er på vei ut av styret til Gastronomisk Institutt (GI).
Redaksjonen
24 Oktober 2008 - 14:00

Bagatelle-sjefen er misfornøyd med måten konkursen til Gastronomisk Institutt ble håndtert på.
 
- Jeg kan ikke se noen grunn til at Gastronomisk Institutt i Stavanger ikke ville videreføre virksomheten i Oslo etter konkursen, sier Hellstrøm til aftenbladet.no.
 
Mer tid på Bagatelle
- Jeg har ingenting å bidra med til styret i Gastronomisk Institutt. Jeg vil bruke mer tid på restauranten min Bagatelle i Oslo enn på byråkrati, sier han til avisen.
 
Kjøpte navnet
Da GI gikk konkurs etablerte Rogaland fylkeskommune og I-park Kulinarisk Instituttet og valgte å ikke videreføre avdelingen i Oslo. Senere ble GI-navnet kjøpt tilbake fra konkursboet.
 
Knut Kloster jr's hotellkjede Det virkelig gode liv kjøpte opp Oslo-avdelingen og døpte det til Kulinarisk Akademi.
 
Må konkurrere
Hellstrøm synes videre at det er uryddig at ansatte i Gastronomisk Institutt i Stavanger konkurrerer med tidligere kolleger i Kulinarisk Akademi i Oslo.
 
- Norge er for lite for to fagmiljøer på dette nivået. Jeg kan ikke se for meg hvorfor Gastronomisk Institutt i Stavanger og Kulinarisk Akademi i Oslo ikke kunne slå seg sammen. Men nå er tiden for samarbeid utløpt, og Stavanger har hastverk hvis de skal klare å markere seg som landets gastronomiske hovedstad, sier Hellstrøm.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Du kan bare glede deg til å fylle glasset med denne
+
Ukens vin

Du kan bare glede deg til å fylle glasset med denne

Det er nå vi vil ha kjøttfulle rødviner fra Rhône. Og denne byr på utrolig god valuta for pengene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Soløye er trolig verdens raskeste middag
Dagens rett

Soløye er trolig verdens raskeste middag

Ikke bare er dette raskt å lage, men også knakende godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

By på en nydelig rett med breiflabb i dag
Dagens rett

By på en nydelig rett med breiflabb i dag

Det er sausen som gjør susen i denne oppskriften. Den gode smaken av søt sitrus matcher breiflabbens hummeraktige karakter veldig godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Dette er en søndagsmiddag å glede seg til
Dagens rett
Posjert kylling med rotfrukter og urtesaus

Dette er en søndagsmiddag å glede seg til

Saftig kyllingkjøtt som «svømmer» på en seng av ferske smakfulle rotgrønnsaker er velegnet til å samle familien til en høstlig søndagsmiddag.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Du kan bare glede deg til å fylle glasset med denne
+
Ukens vin

Du kan bare glede deg til å fylle glasset med denne

Det er nå vi vil ha kjøttfulle rødviner fra Rhône. Og denne byr på utrolig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Soløye er trolig verdens raskeste middag
Dagens rett

Soløye er trolig verdens raskeste middag

Ikke bare er dette raskt å lage, men også knakende godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disse 2023-californierne vil overbevise deg en gang for alle
+
Godbiter i pollisten

Disse 2023-californierne vil overbevise deg en gang for alle

Fra denne californiske vinprodusenten kommer det svært pålitelige viner og det til pene priser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Tenk om alle rimelige bordeauxer hadde vært så god som denne
+
Ukens vin

Tenk om alle rimelige bordeauxer hadde vært så god som denne

For denne spanske vinen som kun koster 194 kroner, er laget av primært bordeauxdruer og er riktig så vellykket.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Får du tak i lammenyrer kan du lage denne britiske klassikeren
Dagens rett

Får du tak i lammenyrer kan du lage denne britiske klassikeren

Mange mener det tradisjonelle britiske kjøkken ikke hadde noe å tilby, men der tar de feil.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

By på en nydelig rett med breiflabb i dag
Dagens rett

By på en nydelig rett med breiflabb i dag

Det er sausen som gjør susen i denne oppskriften. Den gode smaken av søt sitrus matcher breiflabbens hummeraktige karakter veldig godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her