Forlater topprestaurant

Christer Lingström er lei av å jakte på Michelin-stjerner. Nå forlater han Sveriges eneste restaurant med to stjerner i guiden.
Redaksjonen
10 Oktober 2008 - 09:00

Jakten på stjerner lokker ikke lenger og 1. november forlater Lingström Edsbacka krog i Sollentuna. 
 
Ryktene om Lingströms planer har versert i flere uker.
 
Åpner bistro
Nå skal han åpne en liten bistro i Strängnäs, og der skal han ikke styre og stelle. Han skal lage mat og ta i mot ordre fra kjøkkensjefen. 
 
- Har jeg noen fremtidsvisjon, så er det å satse på talenter. La bistroen bli en slags "planteskole" for kokker, og hjelpe dem med å utvikle sine egne drømmer, sier Lingström til Svenska Dagbladet.
 
Han er lei av å se de begavede kokkene i kjøkkenet på Edsbacka lokkes videre til topprestauranter i Stockholm.
 
Det er ikke bare kameratskap hos de mest kjente svenske kokkene.
 
Stygge rekrutteringer
- For bare noen år siden var det viktig at vi alle var kolleger, venner og kompiser. Men det har kommet inn en ny generasjon. Det finnes ikke samme hederskodeks lenger. Nå skjer det stygge rekrutteringer. Før hadde det vært umulig, sier han.
 
Han har drevet Edsbacka i 26 år. For seksten år siden fikk han sin første stjerne i restaurantbibelen Guide Michelin. I åtte år har han hatt to stjerner.
 
Nå vil han bevise noe nytt. 
 
Lokalprodusert
Tanken er å åpne bistroen i Strängnäs på vårparten. Det skal handle om svenske råvarer som er lokalprodusert.
 
- Maten skal være enkel og klassisk, sier Lingstgröm.
 
Kjøkkensjef Fredrik Pettersson overtar som ansvarlig for Edsbacka.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Jägermeister Orange kan bli den nye favoritten
Ukens drink

Jägermeister Orange kan bli den nye favoritten

Appelsinsmaken gjør Jägermeister-en mye fruktigere uten at den umiskjennelige krydderkarakteren er redusert. I denne drinken får den skinne.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter
Ukens kake

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter

Safranboller er en luciaklassiker, som her får en vri med godt pistasjfyll. De smaker derfor godt også på andre dager enn den 13. desember.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner
+

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner

Aponiente har ikke bare tre Michelinstjerner, men er også verdens mest bærekraftige restaurant som vekker oppmerksomhet langt utenfor Spanias grenser, og ikke bare for maten.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Jägermeister Orange kan bli den nye favoritten
Ukens drink

Jägermeister Orange kan bli den nye favoritten

Appelsinsmaken gjør Jägermeister-en mye fruktigere uten at den umiskjennelige krydderkarakteren er redusert. I denne drinken får den skinne.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter
Ukens kake

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter

Safranboller er en luciaklassiker, som her får en vri med godt pistasjfyll. De smaker derfor godt også på andre dager enn den 13. desember.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Har du medisterpølse, har du det som trengs til en herlig pastarett som denne
Dagens rett

Har du medisterpølse, har du det som trengs til en herlig pastarett som denne

Ta for deg av julespesialitetene og lag en superrask hverdagsrett.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her