Forselius til Røros

I august fikk Mikael Forselius Bondelagets kokkestipend. Nå er det klart at han blir direktør ved Røros Turisthotell AS.

Mikael Forselius kommer fra jobben som hotellsjef ved Stiklestad Hotell, der han ble ansatt i november 2006.
 
- En sånn sjanse kommer ikke hvert år, sier Forselius.
 
Gamle trakter
Han tar over jobben 1. januar og kommer dermed tilbake til kjente trakter. Jobben innebærer driftsansvar for Quality Hotel & Resort Røros, Vertshuset Røros og Kaffestuggu. Forselius ble ansatt hos Stiklestad Hotell i november 2006.
 
- Det var synd med Stiklestad, jeg skulle gjerne hatt mer tid. Men en slik sjanse som Røros kommer ikke ofte, sier Forselius.
 
Kona blir hotellsjef
Kona Sara Forselius blir hotellsjef for Quality Hotel & Resort Røros. Hun skal ha hovedansvar for salg og drift av hotellavdelingen.
 
- Vi er meget fornøyd med at ekteparet Forselius igjen er tilbake på Røros for å lede videreutviklingen av Hotel Røros, Vertshuset og Kaffestuggu, sier styreleder Petter Gullikstad i Røros Hotell i en pressemelding.
 
Utfordring
Forselius var kjøkkensjef og restaurantsjef ved hotellet fra 1997 til 2000.
 
- Det er en kjempestor og spennende utfordring. Røros har et fem ganger så stort anlegg, og Røros som destinasjon har lange tradisjoner. Det er en stor ære å få drive dette, sier Forselius.
 
Etter planen skal det bygges to leilighetsanlegg og et spa-anlegg. Verdien på dette skal være 170 millioner.
 
Førstevalg
Styreleder Gullikstad er svært fornøyd med å få førstevalget sitt oppfylt.
 
- Det nye vertskapet vil passe til det konseptet vi ønsker å satse på, sier han.
 
Mange priser
Forselius har mottatt en rekke priser. I 2005 fikk han Trøndersk matpris og året etter ble han kåret til Årets Unge Hotelier. I august fikk han Bondelagets kokke- og matstipend.
 
Han har også vært ansatt som kjøkkensjef ved Rica Nidelven Hotell i Trondheim, og fikk prisen «Norges Beste Frokost» to ganger i løpet av oppholdet.

- Jeg kommer til å satse mer på lokal mat enn noensinne. Røros har flotte mattradisjoner og gode råvarer, sier Forselius.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen