Første jente til topps

Merete Bø er første kvinne som seirer i et norsk sommeliermesterskap.

Årets NM for vinkelnere markerer et definitivt generasjonsskifte. Og at det er nye navn som overtar scenen. For det var bare vinneren, Merete Bø, til daglig sommelier på Bagatelle, som hadde konkurranseerfaring fra før av.

De to andre i finalen, Andreas Søberg fra Oslo Spiseforretning, og Joakim Tibbling, vinkonsulent, prøvde seg for første gang. Og Bø er heller ikke veldig rutinert siden dette var hennes tredje konkurranse overhodet. Hvorav én av dem er Nordisk for sommelierer sist høst.

Champagnenese
Nye tøffe utfordringer venter Bø når hun skal representere Norge i Nordisk som skal foregå under Bocuse d'Or i Stavanger i juli, samt ikke minst Europamesterskapet i Bulgaria senere i år. Men aller først skal hun forsvare de norske fargene i et uoffisielt champagnemesterskap i februar i Sverige. I fjorårets event, med champagneeksperten Richard Juhlin som arrangør, ble norske Nina Fredagsvik nummer to. Så da er det opp til Bø å bevise at norske jenter har nese for god champagne.

NM for vinkelnere arrangeres av Den NorskeVinkelnerforening og innebærer en rekke øvelser, fra skriftlig teoriprøve, via dekantering, kundebehandling, vinsetting av meny til blindsmaking av vin og brennevin. I juryen satt tidligere norgesmester og europamester Robert Lie, Knut Espen Misje, Dan Lystad og Ole Martin Alfsen fra foreningen samt Arne Ronold, Vinforum og Aase E. Jacobsen, Apéritif.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen