Forsvarte kjøttgullet

Tittelforsvarer Rita Karin Hodneland fra Herøy vant kjøtt-NM.

- Dette er helt sykt, sier en overlykkelig Rita Karin Hodneland fra Herøy. Hun har tårer i øynene etter å ha vunnet NM i kjøttfag for svenner foran fem konkurrenter i finalen, som ble arrangert i forbindelse med Den Norske Matfestivalen i Ålesund fredag. 38-åringen er nå dobbel norgesmester, etter at hun også hentet hjem tittelen i fjor, skriver Pressenytt.

Norgesmesteren, som er butikkslakter på Meny i Fosnavåg, forteller at hun har øvd mest på egenhånd i forkant av mesterskapet.
- Jeg har tre barn i alderen 2, 12 og 16 år, og en mann som reiser mye. Derfor har jeg ikke fått deltatt på samlinger og trent med de andre deltakerne, sier Hodneland.

Hun syntes grovskjæringen var den største utfordringen i årets konkurranse.
- Mengden kjøtt var økt betraktelig i år. Vi skulle skjære et halvt lam og en halv kalkun i tillegg til alt det andre kjøttet, innenfor samme tidsrom som tidligere. Det var hardt fysisk, sier hun, og synes derfor det var ekstra moro å gå til topps også i år. Det var også mange utrolig dyktige konkurrenter, sier hun fornøyd.

Stavanger-slakteren Anja Rosland (26) fra Meny Stadionparken tok sølvet, mens Kamilla Bjørklund (22) fra Jacob's på Holtet og Anette Eriksmoen fra Centra Colosseum i Oslo delte bronsen.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen