Foster's setter korken i flaska

Giganten stopper sin storsatsing på vinproduksjon.

Etter 15 års hard satsing i vinmarkedet, skiller Australias største bryggeri skiller vinproduksjonen ut av selskapet, skriver TimesOnline.

Foster's har tapt penger på vin i lang tid, og meldingen om at det nå blir øl for alle penga var ventet i markedet.

Verdien av bryggeriets aksjer steg etter at nyheten ble kjent, og det er ventet at fisjonen gjør Foster's til et ettertraktet mål for oppkjøp. Flere japanske og kinesiske drikkevaregiganter skal være interessert i å by rundt 70 milliarder kroner for selskapet, melder avisen.

Foster's eier mange av Australias mest kjente merkevarer, som Lindemans, Wolf Blass, Penfolds og Rosemount. De eier også Beringer i USA og Castello di Gabbiano i Italia.

Bryggeriet startet satsingen på vin for 15 år siden, da veksten i vinmarkedet tok av. I 1006 og 2007 fikk selskapet store problemer da valutakursen førte til nedgang i salget i USA og vinmarkene i Australia ble rammet av tørke.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Vinmesse 11. mars i Oslo

Årets begivenhet: Flere hundre av de beste vinene fra mer enn 50 vinhus

Bli med på en fabelaktig vinmesse med en bredde du sjelden ser maken til. Smak flere hundre viner fra noen av verdens beste produsenter. Ta med en venn, kollega eller en du er glad i og bli med på årets store begivenhet for den vinintresserte. Les hele saken

Til toppen