Fra Bølgen & Moi til Cognac

Henrik Dahl Jahnsen (20) er på utplassering ved La Ribaudiere i Bourg de Charente.

- Det kommer til å blir ekstremt lærerikt, både personlig og faglig. Jeg er forberedt på tøffe dager, men jeg er der jo nettopp for å arbeide og lære. Håper jeg også får litt tid til å bli kjent med den franske kulturen, og å knytte nye kontakter med blant andre familien Bache-Gabrielsen. Det blir moro å møte folk som lever og ånder i gastronomiens hjemland sier Henrik Dahl Jahnsen.

20-åringen er jobber som kokk ved Bølgen & Moi, men er i høst i seks ukers utplassering ved en av Frankrikes stjernerestauranter, La Ribaudiere" i Bourg de Charente i Cognac.

Restauranten har en stjerne i Michelinguiden, og eies og drives av Thierry og Patricia Verrat.

Jahnsen er den tredje kokken fra Bølgen & Moi som gjennomfører en "stage" i stjernerestauranten i Cognac, et samarbeid som kom i stand gjennom cognachuset Bache-Gabrielsen.

- Det er viktig å gi unge engasjerte lærlinger og kokker en sjanse til å oppdage verden. Samtidig er det viktig å involvere seg i videreutviklingen av kokkeyrket i Norge. Som for flere yrkesfag, er rekruttering en stor utfordring, sier Toralf Bølgen.

Jahnsen har kommet til finalen i Norgescup for kokkelærlinger to ganger, og gikk i år av med seieren i konkurransen "The Young Sommelier".

- Han er den mest talentfulle unge lovende mann jeg noen gang har jobbet med, sier Toralf Bølgen.

- Min store drøm er å kunne drive en egen restaurant. På veien mot det målet må jeg lære så mye som mulig, så jeg vil helst jobbe både med mat og vin. Hvis alt går etter planen flytter jeg til Oslo i januar for å starte på sommelierutdanningen. Samtidig vil jeg selvfølgelig jobbe videre som kokk, sier Henrik Dahl Jahnsen.

Foto: Roger Kolbu

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen