Maaemo
Fra februar 2020 er Esben Holmboe Bang og Maaemo på plass i Bjørvika
Foto: (Tuukka Koski)

Fra februar 2020 er Esben Holmboe Bang og Maaemo på plass i Bjørvika

Dermed får Oslos nyeste bydel også en trestjerners restaurant  å skilte med. Og fra i dag kan du studere livet på Maaemo gjennom en ny dokumentarserie. Se traileren her.
28 September 2018 - 12:25

– For å lykkes må vi aldri stoppe å utvikle oss. Nå er vi der hvor vi er nødt til å utfordre oss selv igjen og ta et nytt steg videre. Derfor må vi flytte, sier Esben Holmboe Bang, medeier og kjøkkensjef på Maaemo.

I dag slipper Maaemo slipper også en annen nyhet, nemlig første episode av sin egen dokumentarserie.

Se første episode her

 

 

Se hva annet som har skjedd sålangt i Bjørvika

Maaemo har, som første restaurant i Norge med tre stjerner i Michelin-guiden, fått mye oppmerksomhet langt utover landegrensene. Det er lang venteliste på bord hver dag. Over halvparten av de besøkende flyr inn utelukkende for å spise på restauranten. Å endre på noe som fungerer bra, er alltid forbundet med en viss risiko.

– Å flytte Maaemo er veldig skummelt! Vi er på et nivå der perfeksjon er det eneste som gjelder. Hver dag. Nå føler vi neste skritt er å nyskape opplevelsen, og da er flytting en naturlig beslutning. Vi må våge å balansere på kanten og ta risiko. For meg er kreativitet å tørre å fornye seg, selv om det betyr store endringer, sier Esben Holmboe Bang.

Neste stopp: Bjørvika

Mellom Barcode og fjorden bygges det nå for fullt, og en helt ny bydel er i ferd med å bli oppført. Det er her, ved kanten av Oslofjorden, at nye Maaemo skal ligge.

– Vi føler at vi skaper noe helt fantastisk, og det med en strålende beliggenhet. Vi jobber tett med utbygger for å forme et nytt, men gjenkjennelig sted hjertet til Maaemo kan banke, sier Esben Holmboe Bang.

Utbyggeren er Oslo S Utvikling (OSU), og administrerende direktør Rolf Thorsen gleder seg stort over at Maaemo skal flytte inn.

– Vi ønsker Maaemo velkommen til Bjørvika! Vi kunne ikke drømt om en mer passende aktør å få inn i dette området, som vi jobber for at skal bli Norges mest attraktive å bo, besøke og jobbe i, sier Rolf Thorsen.

Etter planen skal Maaemo åpne i nye lokaler i februar 2020. Selv om Holmboe Bang gleder seg til å flytte, er det mye som skal gjøres før den tid.

– Hele teamet jobber beinhardt hver dag for at gjestene våre skal få en unik opplevelse, og vi har ikke tenkt til å hvile frem til flyttingen. Tvert i mot! Men vi må nok finne på noe ekstra når det begynner å nærme seg teppefall i Schweigaardsgate, sier Esben Holmboe Bang.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Blant de 120 hvitvinsboksene og posene som er testet finner du garantert noe for ditt behov i sommerferien
+
Tester

Blant de 120 hvitvinsboksene og posene som er testet finner du garantert noe for ditt behov i sommerferien

Ethvert feriekjøleskap har plass til en boks med hvitvin - om det så bare er for å bruke til matlaging som damping av blåskjell. Men det er ingen grunn til å redusere bruken til det, for mange hvitvinsbokser inneholder virkelig seriøs vin.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Så gode som gulrøttene er nå, kan de spises døgnet rundt
Guide

Så gode som gulrøttene er nå, kan de spises døgnet rundt

Når du er forsynt med å knaske nyhøstede sommergulrøtter, kan du se på oppskriftene som forvandler denne gode råvaren til noe enda bedre.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik skaper du italienske vibber på middagsbordet
Dagens rett

Slik skaper du italienske vibber på middagsbordet

Når du gratinerer fisk, asparges og tomater med mozzarella, får du en smakfull rett med et hint av italiensk sommer.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Prøv noe nytt med kongekrabben
Dagens rett
Varm kongekrabbe med hvitløk, soyasaus og vårløk

Prøv noe nytt med kongekrabben

Råmarinert kongekrabbe med asiatiske smaker er en super forrett - eller smårett for to.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Blant de 120 hvitvinsboksene og posene som er testet finner du garantert noe for ditt behov i sommerferien
+
Tester

Blant de 120 hvitvinsboksene og posene som er testet finner du garantert noe for ditt behov i sommerferien

Ethvert feriekjøleskap har plass til en boks med hvitvin - om det så bare er for å bruke til matlaging som damping av blåskjell. Men det er ingen grunn til å redusere bruken til det, for mange hvitvinsbokser inneholder virkelig seriøs vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Så gode som gulrøttene er nå, kan de spises døgnet rundt
Guide

Så gode som gulrøttene er nå, kan de spises døgnet rundt

Når du er forsynt med å knaske nyhøstede sommergulrøtter, kan du se på oppskriftene som forvandler denne gode råvaren til noe enda bedre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Må testes: Spennende britisk nykomling
+
Godbiter i pollisten

Må testes: Spennende britisk nykomling

For hvem kan si nei til lekre bobler, like syrefrisk og mineralsk chardonnay eller en sjarmerende rosevin?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo
+
Ukens vin

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo

Denne hvitvinen hamler opp med (nesten) alt av chablis til sjømat og vegetar - og er friskere enn sine nordeuropeiske brødre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Grillspyd med laks, purre og sesamfrø er veldig raskt å lage
Dagens rett

Grillspyd med laks, purre og sesamfrø er veldig raskt å lage

Fisk er fabelaktig på grillen, og laks med sesongens nyhøstede purre er intet unntak - prøv denne spennende retten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik skaper du italienske vibber på middagsbordet
Dagens rett

Slik skaper du italienske vibber på middagsbordet

Når du gratinerer fisk, asparges og tomater med mozzarella, får du en smakfull rett med et hint av italiensk sommer.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her