Fra februar 2020 er Esben Holmboe Bang og Maaemo på plass i Bjørvika
(Tuukka Koski)

Fra februar 2020 er Esben Holmboe Bang og Maaemo på plass i Bjørvika

Dermed får Oslos nyeste bydel også en trestjerners restaurant  å skilte med. Og fra i dag kan du studere livet på Maaemo gjennom en ny dokumentarserie. Se traileren her.

– For å lykkes må vi aldri stoppe å utvikle oss. Nå er vi der hvor vi er nødt til å utfordre oss selv igjen og ta et nytt steg videre. Derfor må vi flytte, sier Esben Holmboe Bang, medeier og kjøkkensjef på Maaemo.

I dag slipper Maaemo slipper også en annen nyhet, nemlig første episode av sin egen dokumentarserie.

Se første episode her

 

 

Se hva annet som har skjedd sålangt i Bjørvika

Maaemo har, som første restaurant i Norge med tre stjerner i Michelin-guiden, fått mye oppmerksomhet langt utover landegrensene. Det er lang venteliste på bord hver dag. Over halvparten av de besøkende flyr inn utelukkende for å spise på restauranten. Å endre på noe som fungerer bra, er alltid forbundet med en viss risiko.

– Å flytte Maaemo er veldig skummelt! Vi er på et nivå der perfeksjon er det eneste som gjelder. Hver dag. Nå føler vi neste skritt er å nyskape opplevelsen, og da er flytting en naturlig beslutning. Vi må våge å balansere på kanten og ta risiko. For meg er kreativitet å tørre å fornye seg, selv om det betyr store endringer, sier Esben Holmboe Bang.

Neste stopp: Bjørvika

Mellom Barcode og fjorden bygges det nå for fullt, og en helt ny bydel er i ferd med å bli oppført. Det er her, ved kanten av Oslofjorden, at nye Maaemo skal ligge.

– Vi føler at vi skaper noe helt fantastisk, og det med en strålende beliggenhet. Vi jobber tett med utbygger for å forme et nytt, men gjenkjennelig sted hjertet til Maaemo kan banke, sier Esben Holmboe Bang.

Utbyggeren er Oslo S Utvikling (OSU), og administrerende direktør Rolf Thorsen gleder seg stort over at Maaemo skal flytte inn.

– Vi ønsker Maaemo velkommen til Bjørvika! Vi kunne ikke drømt om en mer passende aktør å få inn i dette området, som vi jobber for at skal bli Norges mest attraktive å bo, besøke og jobbe i, sier Rolf Thorsen.

Etter planen skal Maaemo åpne i nye lokaler i februar 2020. Selv om Holmboe Bang gleder seg til å flytte, er det mye som skal gjøres før den tid.

– Hele teamet jobber beinhardt hver dag for at gjestene våre skal få en unik opplevelse, og vi har ikke tenkt til å hvile frem til flyttingen. Tvert i mot! Men vi må nok finne på noe ekstra når det begynner å nærme seg teppefall i Schweigaardsgate, sier Esben Holmboe Bang.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Melder seg på i konkurransen om bobler i verdensklasse

Både Østerrike og Tyskland har det som skal til for å lage utsøkte musserende viner. Møt Fred Loimer og Niko Brandner som har hver sin tilnærming, men det til felles at de beveger seg bort fra det tradisjonelle sektkonseptet med lokale druer og restsødme, og ikke minst lager viner med stor detaljrikdom og presisjon. Les hele saken

Til toppen