Fra Strøm til Spirits

Ring-ring. Og ett ring til. Marius Vestnes er i andre enden. Han har byttet jobb.

- Ja, det har jeg, sier han.
 
- Jeg har vært noen år i Strøm nå og har vært ansvarlig for brennevin der, og sluttet rett før påske. Nå har jeg blitt administrerende direktør i et brennevinselskap som heter Spirits AS, forteller Vestnes.
 
- Det er et selskap som kun skal fokusere på brennevin. Her blir det ingen innblanding av vin. Vi har to-tre produsenter vi jobber med allerede. Disse har vært inne på bestillingsutvalget, men har ikke hatt noe fokus. Det jeg skal gjøre er å gi dem den oppmerksomheten som kreves for at de skal lykkes i Norge, sier Vestnes.
 
Smått i forhold
Men Spirits er lite i forhold til Strøm?
 
- Ja, det er bittelite. Det er egentlig ingenting ennå. Men på sikt håper jeg vi skal klare å bygge oss opp til et bra nivå, sier Vestnes .
 
Cognac først
Hvilken type brennevin blir fokus?
 
- Nå i starten har vi en cognac som skal inn på test fra juli av. Det blir et satsingsområde på den cognacen, som heter Sagafjord. I tillegg har jeg en produsent fra Shetland som har en vintage gin. Så jeg kommer til å ta inn en 60 prosent gin, som høres veldig tøff ut, men som er så bra at den kommer til å få litt oppmerksomhet, forteller Vestnes.
 
Fra bunnen av
Jobben blir kort og greit å bygge opp selskapet fra bunnen av.
- Ja, to tomme hender, masse blanke ark og fylle på med farger. Men dette blir veldig spennende Jeg har en god del erfaring fra Bacardi og fra Strøm som blir spennende å dra videre inn hit. Det å scanne markedet og finne ting som kan funke i Norge er en utfordring. Så håper jeg også å kunne utfordre vinmonopolet litt på å ta bedre vare på brennevin og ikke bare ha det eneste fokuset på vin. Om du ser på hva vinmonopolet ville ha tilbud på sist så var det 124 tilbud de ville ha. Kun fire av disse var brennevin. Tre av disse fire var halvflasker. Så jeg håper å bidra med litt fornyelse innen brennevin.

Lang vei
- Det blir en lang, lang vei å gå. Men vi har god tid, og i stedet for å gå fort skal vi gå riktig. Finne riktige brands, snakke med produsenter og så får vi jobbe oss via BU- og testutvalget i starten. Etter hvert vil det dukke opp muligheter i horeca også.
 
Hva er din egen baby innen brennevin?
 
- Jeg har blitt veldig malt-fan i løpet av de siste årene i Strøm. Men min store, store baby er Jack Daniels som jeg har jobbet mye med. Så den må jeg slippe, men det blir utrolig gøy å prøve nye ting. Det er så mange gode produkter ute i verden egentlig, så det er mye der ute som ikke finnes i Norge. Men nå har jeg det finansielle i ryggen til å finne spennende produkter. Vi skal vokse på sikt og skal bygge opp et brennevinselskap, sier Vestnes.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen