Franske vinbønder frykter tørke

For det tredje året på rad ser det ut til at Frankrike vil oppleve en tørkeperiode. Franske vinbønder frykter en ny hetebølge etter en usedvanlig tørr priode.

Sør og vest i Frankrike har de hatt den tørreste våren på flere tiår, og flere områder lider allerede under den største tørken på 50 år.
 
Snaue tre uker etter at sør-Frankrike ble dekket av et teppe av snø, har vannrestriksjoner, deriblant vanning for jordbruket, tredd i kraft i en rekke departementer (départements). Frankrikes Miljøvernminister, Serge Lepeltier, har uttrykt bekymring og sier at tørken trolig er den verste på 50 år.
 
Forandringen i Frankrike mot et varmere og tørrere klima, gjør at vinrankene modner raskere. Bekymringen er voksende, ikke minst i sårbare områder som Burgund.
 
Aubert de Villaine fra Domaine de la Romanée-Conti er av den oppfatning at klimaforandringer forandrer stilen på vinene.
- Så langt har forandringene i klimaet vært til det positive for viner fra Burgund, men for mange år, som det vi hadde i 2003, kan innebære en risiko for karakteren i våre viner, sier han.
 
I følge Meteo France har nedbørsmengdene de siste seks måneder vært under halvparten av normen i noen av regionene. De hardest rammede områdene ligger i sør og vest, deriblant Aquitaine (Bordeaux), Limousin, Poitou-Charentes, Picardy, Loire, Languedoc og Provence.
 
Kilde: Decanter

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen