Franske vintopper går for skrukork

Flere franske topp-produsenter går nå inn for skrukork, men de trenger drahjelp fra supermarkedkjeder.

Mens den nye verden i stor grad har gått over til skrukork, så har de fleste franske produsenter vært skeptiske til "nyvinningen".

Men på et seminar i Bordeaux for et par dager siden var tonen en annen. Seminaret ble holdt på en fabrikk eid av Alcan (produsenten av Stelvin-korken). Der forklarte en rekke ledende vinprodusenter årsakene til at de nå heller mot skrukork fremfor vanlig kork. Og tilhørerne var stort sett en rekke skeptiske franske journalister. Mindre feil i vinen og en mer praktisk løsning, mente produsentene.

Vil ikke bytte
På talerstolen stod blant annet representanter fra Domaine Albert Mann i Alsace, Boisset i Burgund, André Lurton og Château Malartic-Lagravière i Bordeaux, Domaines Paul Mas fra Languedoc og Michel Laroche, skriver decanter.com.

- Journalister er ikke alene om å være skeptiske, sa Nathalie Bergès-Boisset som er PR-sjef hos Boisset. Hun fortalte også at både vanlige franskmenn og vinhandlere var skeptiske til å bytte ut vanlige korker.

Må forklare
- Vi må få supermarkedene til å begynne med skrukorker. Men før det kan skje må pressen også gå inn for skrukorker. Pressen må rett og slett forklare fordelene for folk. For de fleste folk forbinder fortsatt skrukork med billig vin.

- Folk i Frankrike har ennå ikke forstått hvorfor de burde kjøpe vin med skrukork fremfor vanlig kork, sa Véronique Bouffard som er kommunikasjonsdirektør i André Lurton.

Jean-Claude Mas i Domaines Paul Mas var imidlertid ikke overbevist om at overtalelse er det som skal få folk til å endre tankene sine.

Praktisk
- Folk vil først forstå fordelene når de innser hvor praktisk det er med skrukork og at vinen ikke blir ødelagt, sa han.

Alcans Bruno de Saizieu sa at mye var avhengig av supermarkedenes markedskraft.

- Hvis vi kan finne en supermarkedkjede som er modig nok til å støtte oss i spørsmålet om skrukorker, slik Tesco gjorde i Storbritannia, så tar skrukorken av i Frankrike også, sa han.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen