Franske vintopper går for skrukork

Flere franske topp-produsenter går nå inn for skrukork, men de trenger drahjelp fra supermarkedkjeder.
Redaksjonen
21 Mars 2007 - 09:00

Mens den nye verden i stor grad har gått over til skrukork, så har de fleste franske produsenter vært skeptiske til "nyvinningen".

Men på et seminar i Bordeaux for et par dager siden var tonen en annen. Seminaret ble holdt på en fabrikk eid av Alcan (produsenten av Stelvin-korken). Der forklarte en rekke ledende vinprodusenter årsakene til at de nå heller mot skrukork fremfor vanlig kork. Og tilhørerne var stort sett en rekke skeptiske franske journalister. Mindre feil i vinen og en mer praktisk løsning, mente produsentene.

Vil ikke bytte
På talerstolen stod blant annet representanter fra Domaine Albert Mann i Alsace, Boisset i Burgund, André Lurton og Château Malartic-Lagravière i Bordeaux, Domaines Paul Mas fra Languedoc og Michel Laroche, skriver decanter.com.

- Journalister er ikke alene om å være skeptiske, sa Nathalie Bergès-Boisset som er PR-sjef hos Boisset. Hun fortalte også at både vanlige franskmenn og vinhandlere var skeptiske til å bytte ut vanlige korker.

Må forklare
- Vi må få supermarkedene til å begynne med skrukorker. Men før det kan skje må pressen også gå inn for skrukorker. Pressen må rett og slett forklare fordelene for folk. For de fleste folk forbinder fortsatt skrukork med billig vin.

- Folk i Frankrike har ennå ikke forstått hvorfor de burde kjøpe vin med skrukork fremfor vanlig kork, sa Véronique Bouffard som er kommunikasjonsdirektør i André Lurton.

Jean-Claude Mas i Domaines Paul Mas var imidlertid ikke overbevist om at overtalelse er det som skal få folk til å endre tankene sine.

Praktisk
- Folk vil først forstå fordelene når de innser hvor praktisk det er med skrukork og at vinen ikke blir ødelagt, sa han.

Alcans Bruno de Saizieu sa at mye var avhengig av supermarkedenes markedskraft.

- Hvis vi kan finne en supermarkedkjede som er modig nok til å støtte oss i spørsmålet om skrukorker, slik Tesco gjorde i Storbritannia, så tar skrukorken av i Frankrike også, sa han.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen
Guide
Vegetarisk jul

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen

Julesnurrer til forrett og vegister med rødkålslaw til hovedrett gjør den som velger grønt lykkelig også på julaften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta
Julemat
Oppskrifter ribbe

De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta

Her er oppskriftene du trenger for å servere perfekt ribbe, ikke bare på julaften, men også når du har lyst på en ny smak.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en vri på gravlaksen
Dagens rett

Lag en vri på gravlaksen

Tyttebær er egnet til mer enn å være følge til kjøttkakene. De gjør underverker med laks som både kan spises gravet, stekes eller grilles.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen
Guide
Vegetarisk jul

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen

Julesnurrer til forrett og vegister med rødkålslaw til hovedrett gjør den som velger grønt lykkelig også på julaften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her