Frekke fugler

Fuglene er frekke på uteserveringer i Arendal. Kommunen og restaurantstanden tar grep.
Redaksjonen
03 Juli 2008 - 15:31

- Fuglene har vent seg til å finne matrester på bordene til restaurantene, og dermed kommer de tilbake og blir frekkere og frekkere. Enkelte steder er det så ille at fuglene sitter og venter på at gjestene skal gå, eller rett og slett forsyner seg av maten mens gjestene er inne og henter noe, sier miljøhygieniker Frank Beck i Arendal kommune.
 
Han frykter at det høye antallet fugler ved uteserveringene kan føre til smitte av salmonella fra fuglene til mennesker.
 
Må rydde fortere
Beck mener restaurantene må skjerpe seg. De må begynne å rydde inn maten tidligere - kanskje til og med før gjestene har gått.
 
Enige om tiltak
Beck har vært i møte med leder i Arendal Restaurantstands Forening, Marianne Kalleberg. De var enige i hvilke ting som burde gjøres.
 
- Vi er enige om at fugleproblematikken har økt de siste årene, sier Kalleberg. Hun mener at den beste løsningen på problemet er å oppfordre restauranteiere og servitører til å være flinkere til å få ryddet vekk maten fortere. Det er også viktig at restaurantgjester ikke mater fuglene.
 
Handler om opplæring
Frank Beck syns det er gledelig at restaurantbransjen vil være med og bekjempe fugleproblemet.
 
- Det er flott at de vil dra i samme retning. Dette handler om opplæring, om at man må forklare sammenhengen mellom mat, fugler, bakterier og smitte til alle som jobber på restaurant. Jo flere fugler, desto høyere smittefare. Og det kan fort ende i noen døgn på toalettet, sier Beck til Agderposten.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen
Guide
Vegetarisk jul

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen

Julesnurrer til forrett og vegister med rødkålslaw til hovedrett gjør den som velger grønt lykkelig også på julaften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta
Julemat
Oppskrifter ribbe

De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta

Her er oppskriftene du trenger for å servere perfekt ribbe, ikke bare på julaften, men også når du har lyst på en ny smak.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en vri på gravlaksen
Dagens rett

Lag en vri på gravlaksen

Tyttebær er egnet til mer enn å være følge til kjøttkakene. De gjør underverker med laks som både kan spises gravet, stekes eller grilles.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen
Guide
Vegetarisk jul

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen

Julesnurrer til forrett og vegister med rødkålslaw til hovedrett gjør den som velger grønt lykkelig også på julaften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her