Frekke fugler

Fuglene er frekke på uteserveringer i Arendal. Kommunen og restaurantstanden tar grep.

- Fuglene har vent seg til å finne matrester på bordene til restaurantene, og dermed kommer de tilbake og blir frekkere og frekkere. Enkelte steder er det så ille at fuglene sitter og venter på at gjestene skal gå, eller rett og slett forsyner seg av maten mens gjestene er inne og henter noe, sier miljøhygieniker Frank Beck i Arendal kommune.
 
Han frykter at det høye antallet fugler ved uteserveringene kan føre til smitte av salmonella fra fuglene til mennesker.
 
Må rydde fortere
Beck mener restaurantene må skjerpe seg. De må begynne å rydde inn maten tidligere - kanskje til og med før gjestene har gått.
 
Enige om tiltak
Beck har vært i møte med leder i Arendal Restaurantstands Forening, Marianne Kalleberg. De var enige i hvilke ting som burde gjøres.
 
- Vi er enige om at fugleproblematikken har økt de siste årene, sier Kalleberg. Hun mener at den beste løsningen på problemet er å oppfordre restauranteiere og servitører til å være flinkere til å få ryddet vekk maten fortere. Det er også viktig at restaurantgjester ikke mater fuglene.
 
Handler om opplæring
Frank Beck syns det er gledelig at restaurantbransjen vil være med og bekjempe fugleproblemet.
 
- Det er flott at de vil dra i samme retning. Dette handler om opplæring, om at man må forklare sammenhengen mellom mat, fugler, bakterier og smitte til alle som jobber på restaurant. Jo flere fugler, desto høyere smittefare. Og det kan fort ende i noen døgn på toalettet, sier Beck til Agderposten.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen