Frescobaldi etterforskes for bedrageri

500.000 liter rødvin fra to Frescobaldi-vingårder er blitt konfiskert og 12 ansatte ved bedriften er under etterforskning for bedrageri.

Den prestisjetunge bedriften fra Firenze som nettopp har feiret sitt 700-årsjubileum, er anklaget for å ha produsert DOGC, DOC og IGT viner med druer fra områder utenfor de strengt regulerte områdene.
 
Agenter fra italiensk økokrim gjennomsøkte to av Frescobaldi's toskanske vingårder tidligere denne uken og 12 personer er nå under etterforskning, deriblant Leonardo, Lamberto og Vittorio Frescobaldi, samt Niccolo'' D''Afflitto som regnes for å være blant Italia's fremste ønologer.
 
Etterforskningen er konsentret til to av eiendommene til Frescobaldi familien; Castiglione i Val di Pesa samt flasketappingsanlegget i nærheten av Pontassieve som betjener flere av bedriftens eiendommer.
 
Den italienske avisen "Il Giornale" skriver at myndighetene i noen tid har hatt mistanke. Dette etter at en rutinemessig revisjon visstnok viste en parallell bokføring.
 
Avisen sier at etterforskere konkluderte med at andelen rapporterte druer fra Toskana var høyere enn hva den reelle innhøstningen var. I tillegg viser det seg at kun en liten andel av druene mottatt fra Puglia (utenfor klassifisert sone) ble registrert. Dette er konklusjonen etter å ha innhentet informasjon fra blant annet fraktsedler og innraportering av druehøsten samt vinproduksjon.
 
Koklusjonene har ført til at myndighetene har mistanke om at bedriften har brutt de strenge bestemmelsene som er lagt ned i produksjonskodeksen vedr. druetyper og deres opphav. I det som må sees som en preventiv handling har myndighetene tatt beslag i 500.000 liter rødvin.
 
Det ble gjennomført liknende ransakelser samtidig i sør-Italia der myndighetene tror at Frescobaldi har kjøpt druer for så å sende de til Toscana. I tillegg til dokumenter har man gjort beslag i tappet vin fra disse gårdene. Denne vil bli behørig analysert for å bestemme hvor vinen kommer fra og deres druebestanddel.
 
Frescobaldis eksportsjef, Stefano Benini, understreker at ingen av produsentens andre vingårder er under etterforsking og at "denne typen undersøkelser er for rutine å regne innen bransjen. Vi er sikre på å bli frikjent for dette og regner ikke med at det vil ha noen innvirkning på forretningsdriften."
 
Vittorio Frescobaldi, president i bedriften, sier at "det er klart at vi kjøper druer fra andre områder enn innen denominasjonsområdet, men da kun for å kunne tappe som bordvin eller for salg i bulk på huset."
 
Kilde: Decanter

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen