Frodig argentinsk

Årets første ukens vin er frodig, fyldig og perfekt til en velkrydret gryterett. Eller saftig grillet biff slik de gjør det i landet vinen kommer fra. Men du må nok ta til takke med norskavlet oksekjøtt.
Aase E. Jacobsen
13 Januar 2000 - 00:10

Argentina er verdens femte største vinland. Mesteparten drikkes lokalt. Eksporten er i vekst, og det er særlig godbitene de sender ut av landet. Blant annet til Norge hvor salget er i positiv utvikling.

Utvalget av gode viner derfra er stadig økende. Caballero de la Cepa Malbec fra Finca Flichman en av Argentinas største eksportører, har imidlertid vært i salg en stund. Nå er den kommet i ny og vellykket årgang, 1998. Mye mørk god frukt, litt jordlig i stilen, saftig og smaksrik med bløte og fyldige tanniner samt god syre. Den har alle de karakteristiske trekkene til druen malbec, nærmere bestemt bitterfruktige aromaer, i rikt monn.

Malbec er hovedingrediensen i vinene fra den franske regionen Cahors. De er imidlertid av en annet kaliber. Kraftigere, røffere tanniner som trenger noen år på å rundes av. Malbec fra den andre siden av kloden er mykere og tidlig klare til å nytes. Derfor gjør du lurt i å drikke Caballero de la Cepa Malbec nå, mens du venter på at polets Cahors-viner (ref. januarnyhetene som slippes 14. januar på Apéritifs sider) skal bli myke.

Caballero de la Cepa Malbec er ikke blant de billigste argentinerne. Men den er absolutt verdt prisen på kroner 119,70 (basis, varenr. 13639). En meget god matvin er den også. Den passer svært godt til kjøttretter av det krydrete slaget, eller til saftig biff, gjerne grillet med kraftig saus.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia
+

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia

En nærmest glemt drikk som skapte glede blant vinbønder og drueplukkere i Champagnes vinmarker, har nå fått en renessanse hos franske toppchefer. Arnaud Lallemand som står bak trestjerneren L’Assiette Champenoise i Reims er en av dem.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Be inn på en fyldig elggryte
Dagens rett
Rødvinsgryte av elg

Be inn på en fyldig elggryte

Har du ikke elgkjøtt, kan du godt bruke annet vilt eller tamt kjøtt i denne oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik har du ikke smakt klippfisk før
Dagens rett
Klippfisk trukket i olivenolje med sitronsaus og egg

Slik har du ikke smakt klippfisk før

I dag gir vi deg kanskje den beste oppskriften på hvordan du skal servere klippfisk.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Nå er det på tide å smake på juleakevitten - og det på denne måten
Ukens drink

Nå er det på tide å smake på juleakevitten - og det på denne måten

Julemule er derfor et godt navn på denne drinken som garantert får nye fans. Både blant de som liker juleakevitt og de som liker ginger beer - og hvem gjør vel ikke det?

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia
+

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia

En nærmest glemt drikk som skapte glede blant vinbønder og drueplukkere i Champagnes vinmarker, har nå fått en renessanse hos franske toppchefer. Arnaud Lallemand som står bak trestjerneren L’Assiette Champenoise i Reims er en av dem.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Be inn på en fyldig elggryte
Dagens rett
Rødvinsgryte av elg

Be inn på en fyldig elggryte

Har du ikke elgkjøtt, kan du godt bruke annet vilt eller tamt kjøtt i denne oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Denne gryteretten fikser du på et øyeblikk - og den kan lages kjøttfri
Dagens rett

Denne gryteretten fikser du på et øyeblikk - og den kan lages kjøttfri

Denne oppskriften blir fort familiens store favoritt. Kikerter og kylling er en super kombinasjon.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik har du ikke smakt klippfisk før
Dagens rett
Klippfisk trukket i olivenolje med sitronsaus og egg

Slik har du ikke smakt klippfisk før

I dag gir vi deg kanskje den beste oppskriften på hvordan du skal servere klippfisk.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her