Frykter tidlig skjenkestopp kveler kulturtilbud

Venstre vil ikke ha stengte kraner klokka to.

Den nye alkoholloven, som nå er under behandling i regjeringen, utgjør en trussel mot Oslos levende musikktilbud, frykter utelivsbransjen og Venstre.

I løpet av ni års drift har utestedet Mono i Oslo har blitt legendarisk innen Musikk-Norge. Med 200 konserter i året har Mono både vært et springbrett for debutanter og ukjente, og en scene for verdensberømte band.

Dersom skjenkestoppen flyttes fra tre på natta til klokken to, vil utesteder som Mono måtte halvere kulturtilbudet, sier daglig leder Terje Bontveit til TV 2.

- Å kutte skjenketiden med en time vil kutte inntektene drastisk. Folk vil ikke flytte kvelden på byen med en time med det første, tror man på Mono.

- Den forskyvningen vil ta i alle fall et år. Vi skal overleve til den tiden kommer. Det er det ikke sikkert at alle gjør, sier Mono-sjefen.

Partiet Venstre vil nå forsøke å stoppe regjeringens planer om innskrenket skjenketid.
- Hvis de påtvinger oss en tidligere stengetid, så vil det føre til at det blir færre konserter og et dårligere kulturtilbud. Dette er det ingen grunn til, regjeringen bør la kommunene bestemme dette selv, sier nestleder Ola Elvestuen til TV 2. Han har liten sans for argumentet om mindre gatevold nattestid. Han mener problemet er sammensatt, og viser til at gatevolden i Oslo sentrum har gått ned med 18 prosent det siste året - med skjenkestopp klokka tre.

Kulturminister Anniken Huitfeldt sier til TV 2 at hun lytter til innspillene fra bransjen om dette, men ikke kan si noe om hvordan det blir konkludert i regjeringen.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen