Fulle julebord

Restaurantene i Hordaland merker lite til nedgangen i økonomien.
Redaksjonen
08 Desember 2008 - 19:02

De største julebordhelgene har vært utsolgt de fleste steder siden tidlig i høst. Men finanskrisen skapte frykt for kanselleringer.
 
Nå som sesongen er i full gang, kan restaurantnæringens folk slappe av.
 
Pengene som trengs for å komme gjennom lavsesongmånedene januar og februar strømmer inn.
 
Ingen sammenheng
- Vi har noen som ikke kommer til det de har bestilt, men det er ikke mer enn normalt. Og vi ser ingen sammenheng med finanskrisen, sier administrerende direktør Lars Listhaug på Radisson SAS Hotel Norge.
 
Han har ikke registrert noen kanselleringer som følge av den økonomiske situasjonen.
 
- Julebordsesongen er bra, og nå har vi over tusen gjester inne i helgene. Den eneste uvissheten med desember er hvor mye julebordsarrangørene vil spandere av drikkevarer. Med vårt volum utgjør det en betydelig omsetning, sier Listhaug til Bergens Tidende.
 
Bra i Hardanger
Også i distriktene utfoldes julegledene på tradisjonell måte. Administrerende direktør Per Kristiansen på Hardangerfjord hotell er svært godt fornøyd.
 
- Vi har utvidet med en helg i år, og er fullbooket alle lørdager. Denne lørdagen hadde vi 300 bestillinger, sier han.
 
Over fjoråret
Hotelleier Kjetil Smørås er også godt fornøyd med julebordsesongen.
 
- På Terminus ligger vi litt over fjoråret, og på Augustin er vi på samme nivå som i fjor, sier Smørås, som registrerer at enkelte bedrifter holder en litt mer nøktern linje når det gjelder alkohol.
 
Eric Saudan, som blant annet har Bellevue, opplever ingen endring i forhold til i fjor.
 
- Jeg er litt mer usikker på slutten av desember, men spenningen nå knytter seg i første rekke til utslag til neste år.
 
Fulle hus
Det er ingen nedgang i julebordsbesøket hos restaurant Enhjørningen, sier assisterende kjøkkensjef Christer Holgersen.
 
- Vi har minst like bra besøk som i fjor, om ikke bedre. Det er ingen finanskrise hos oss, sier Holgersen.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår SMS-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Imponerende kvalitet for en liten penge er umulig å si nei til
+
Ukens vin

Imponerende kvalitet for en liten penge er umulig å si nei til

De to sørfranske vinene har alt du trenger for en sensommerlig vinglede og mye kjærlighet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Slik tar du vare på soppen
Guide
Oppskrifter med sopp du har plukket selv

Slik tar du vare på soppen

Du kjenner deg kanskje igjen - soppkurven bugner og du vet ikke hvordan du skal ta vare på soppen du har plukket. Vi har oppskriftene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Tonkatsu og vin fra Loire, en kombo som vil rocke smaksløkene dine
+
Klubb
Ny spalte: Ukens kombo - unike mat- og vinkombinasjoner

Tonkatsu og vin fra Loire, en kombo som vil rocke smaksløkene dine

Jeg kan love deg at du vil huske denne kombinasjonen lenge.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Når du har lyst på burgunder, men ikke vil ta noe fra kjelleren
+
Klubb
Viner i begrenset antall kun for abonnenter
Forsiden akkurat nå
Imponerende kvalitet for en liten penge er umulig å si nei til
+
Ukens vin

Imponerende kvalitet for en liten penge er umulig å si nei til

De to sørfranske vinene har alt du trenger for en sensommerlig vinglede og mye kjærlighet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Slik tar du vare på soppen
Guide
Oppskrifter med sopp du har plukket selv

Slik tar du vare på soppen

Du kjenner deg kanskje igjen - soppkurven bugner og du vet ikke hvordan du skal ta vare på soppen du har plukket. Vi har oppskriftene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når du lager disse av fiskerestene, blir det ikke en smule igjen
Dagens rett
Fiskepanetter som i India

Når du lager disse av fiskerestene, blir det ikke en smule igjen

Panetter eller kroketter er reneste snacksen som er helt umulig å ikke like. Kanskje bør du lage dobbel porsjon først som sist.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Når du først får smaken på stekt sild på denne måten, er du solgt
Dagens rett
Sennepsmarinert sild

Når du først får smaken på stekt sild på denne måten, er du solgt

Den syrlige og lett skarpe smaken av sennep og rømme matcher veldig godt den delikate men også umiskjennelige smaken av vårsild.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Apéritifs Vinskole gir deg en unik sjanse til å fordype deg i vinfaget over fem kvelder.
Matkurs og vinkurs
Apéritifs Vinskole del 1

Apéritifs Vinskole gir deg en unik sjanse til å fordype deg i vinfaget over fem kvelder.

Å kunne noe om vin blir stadig viktigere. Både å forstå hva vin er, hvordan den smaker og hvordan du velger riktig vin til mat. Nå tilbyr vi deg som tørster etter enda mer kunnskap om vin, å bli elev ved Apéritifs Vinskole.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Tonkatsu og vin fra Loire, en kombo som vil rocke smaksløkene dine
+
Klubb
Ny spalte: Ukens kombo - unike mat- og vinkombinasjoner

Tonkatsu og vin fra Loire, en kombo som vil rocke smaksløkene dine

Jeg kan love deg at du vil huske denne kombinasjonen lenge.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her