Fulle julebord

Restaurantene i Hordaland merker lite til nedgangen i økonomien.
Redaksjonen
08 Desember 2008 - 19:02

De største julebordhelgene har vært utsolgt de fleste steder siden tidlig i høst. Men finanskrisen skapte frykt for kanselleringer.
 
Nå som sesongen er i full gang, kan restaurantnæringens folk slappe av.
 
Pengene som trengs for å komme gjennom lavsesongmånedene januar og februar strømmer inn.
 
Ingen sammenheng
- Vi har noen som ikke kommer til det de har bestilt, men det er ikke mer enn normalt. Og vi ser ingen sammenheng med finanskrisen, sier administrerende direktør Lars Listhaug på Radisson SAS Hotel Norge.
 
Han har ikke registrert noen kanselleringer som følge av den økonomiske situasjonen.
 
- Julebordsesongen er bra, og nå har vi over tusen gjester inne i helgene. Den eneste uvissheten med desember er hvor mye julebordsarrangørene vil spandere av drikkevarer. Med vårt volum utgjør det en betydelig omsetning, sier Listhaug til Bergens Tidende.
 
Bra i Hardanger
Også i distriktene utfoldes julegledene på tradisjonell måte. Administrerende direktør Per Kristiansen på Hardangerfjord hotell er svært godt fornøyd.
 
- Vi har utvidet med en helg i år, og er fullbooket alle lørdager. Denne lørdagen hadde vi 300 bestillinger, sier han.
 
Over fjoråret
Hotelleier Kjetil Smørås er også godt fornøyd med julebordsesongen.
 
- På Terminus ligger vi litt over fjoråret, og på Augustin er vi på samme nivå som i fjor, sier Smørås, som registrerer at enkelte bedrifter holder en litt mer nøktern linje når det gjelder alkohol.
 
Eric Saudan, som blant annet har Bellevue, opplever ingen endring i forhold til i fjor.
 
- Jeg er litt mer usikker på slutten av desember, men spenningen nå knytter seg i første rekke til utslag til neste år.
 
Fulle hus
Det er ingen nedgang i julebordsbesøket hos restaurant Enhjørningen, sier assisterende kjøkkensjef Christer Holgersen.
 
- Vi har minst like bra besøk som i fjor, om ikke bedre. Det er ingen finanskrise hos oss, sier Holgersen.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)
+
Godbiter i pollisten

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)

Etter alle de noe søtladne 2023-burgunderne som strømmer inn på det norske markedet for tiden, kom denne som et frisk pust.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?
+

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?

Med vinregioner som Carnuntum, Eisenberg og Leithaberg og druer som blaufränkisch og zweigelt har Østerrike tatt et stort skritt i retning et rødvinsland å regne med.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag
Dagens rett

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag

Lammefilet er en eksklusiv, men svært enkel råvare å ha med å gjøre. Bare pass på å ikke steike den for mye. Her er oppskriften.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)
+
Godbiter i pollisten

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)

Etter alle de noe søtladne 2023-burgunderne som strømmer inn på det norske markedet for tiden, kom denne som et frisk pust.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Superseriøs rock’n roll-rødvin
+
Godbiter i pollisten

Superseriøs rock’n roll-rødvin

Når mencia blandes med hvitvinsdruer blir den ekstra lys, men sku ikke hunden på hårene, for bak skjuler det seg mye kraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp til biffen
+
Ukens vin

Knallkjøp til biffen

En solid og smaksrik rødvin til 200-lappen er velkomment bidrag til etter-ferie-økonomien.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gjør noe nytt med grillkyllingen
Dagens rett

Gjør noe nytt med grillkyllingen

Når du frister med kyllinglår, er det ingen problemer med å få selv de yngste til å spise gulrøtter. Prøv bare denne oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?
+

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?

Med vinregioner som Carnuntum, Eisenberg og Leithaberg og druer som blaufränkisch og zweigelt har Østerrike tatt et stort skritt i retning et rødvinsland å regne med.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her