Gå på vinseminar

Etter utallige forespørsler om seminarer i vinsmaking og om hvordan leserne bør kombinere mat og vin, lanserer nå Apéritif en egen seminarserie i samarbeid med en av landets beste vinsmakere: Christer Berens, Apéritifs faste smaker når polet lanserer nye
Redaksjonen
22 Februar 1999 - 00:50

Apéritif inviterer deg til spennende vin- og matseminarer i samarbeid med Christer Berens og Restaurant Klosteret i Oslo. Berens som er Apéritifs faste smaker når polet lanserer nyheter, har lang erfaring med å holde foredrag om vin samt om mat og vin i kombinasjon. Han har dessuten en rekke internasjonale konkurranser i vinsmaking bak seg. Restaurant Klosteret er en av hovedstadens trendy spisesteder med godt håndverk på kjøkkenet representert ved kjøkkensjefen Rune Pal og Ole Martin Alfsen, kjent fra TV-ruta.
 
Slik smaker du vin
12.april Pris kroner 295
Christer Berens lærer deg hvordan du skal smake vin, hvordan du skal bruke så vel øyne som nese og munn når du har vin i glasset. Han gir deg dessuten en grundig innføring i de mest benyttede vindruene, deres forskjellige karakteristika som farge, lukt og smak. Og ikke minst hva som skiller de ulike vinproduserende regioner og land fra hverandre. Du får smake i alt åtte viner, to hvite og seks røde.
 
Meld deg på her:
 
Mat og vin i kombinasjon
3. mai Pris kroner 800.
Kvelden starter med en liten vinsmaking og gjennomgang av temaet mat og vin i kombinasjon. Hvilke ingredienser og smaker passer sammen og hvilke kommer garantert til å kræsje. Denne delen varer ca 1,5 time.
 
Vi går deretter til bords, og det serveres en forrett og en mellomrett med tilhørende viner. Så går Christer Berens sammen med deltakerne gjennom hva som smakte best og hvorfor. Det samme gjentas etter at
hovedretten og vinene dertil er servert. Så er tiden inne for dessert og dessertvin. Kvelden avsluttes med kaffe i baren eller ved bordet.
 
Kveldens meny
Laksetartar med crèmevinaigrette
Grillet Breiflabb med spinat og beurre blanc
Helstekt contre-filet, løkbarrigoule og portvinssjy
Sjokoladeterte "Amber" med pistasjecrème
 
Meld deg på her:
 
Italias mangfoldige viner
10. mai Pris kroner 800.
Kvelden innledes med en vinsmaking og gjennomgang av Italias mest interessante distrikter. Foredraget varer varer ca 1,5 time.
 
Vi går til bordet som vies det italienske kjøkken denne kvelden. Det serveres en forrett og en mellomrett med tilhørende viner. Så går Christer sammen med deltakerne gjennom hva som smakte best og hvorfor. Det samme gjentas etter at hovedretten og vinene dertil er servert. Dernest er tiden inne for dessert og dessertvin. Kvelden avsluttes med kaffe i baren eller ved bordet.
 
Kveldens meny
Tunfisk-carpaccio med tonnato
Grillet hellebarn med pesto og safrangnocci
Kalverygg med egen compotte og morkelbuljong
Pannacotta og balsamicomarinerte jordbær.
Meld deg på her:
Aase E. Jacobsen
20.03.99
 
Les mer
Apéritifs seminarsider
 

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Slik lager du god gammeldags skinkestek
Dagens rett

Slik lager du god gammeldags skinkestek

Om du vil vente med ribbe til julaften, kan du tjuvstarte sesongen med skinkestek. Denne oppskriften med klassisk tilbehør som surkål, epler og svisker passer året rundt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Lekre drinker med akevitt til julesesongen - mikset av Norges beste bartender
Ukens drink

Lekre drinker med akevitt til julesesongen - mikset av Norges beste bartender

Øyvind Lindgjerdet gir deg her forslag til en lekker velkomstdrink med champagne og akevitt og en som passer best til desserten eller etter middagen i sofaen foran peisen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik får du fart på muffinsene - smak av pepperkake og blåmuggost
Ukens kake

Slik får du fart på muffinsene - smak av pepperkake og blåmuggost

Pepperkaker og blåost høres kanskje litt merkelig ut, men det er en himmelsk kombinasjon - bare prøv dagens oppskrift og bli frelst.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Slik lager du god gammeldags skinkestek
Dagens rett

Slik lager du god gammeldags skinkestek

Om du vil vente med ribbe til julaften, kan du tjuvstarte sesongen med skinkestek. Denne oppskriften med klassisk tilbehør som surkål, epler og svisker passer året rundt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Lekre drinker med akevitt til julesesongen - mikset av Norges beste bartender
Ukens drink

Lekre drinker med akevitt til julesesongen - mikset av Norges beste bartender

Øyvind Lindgjerdet gir deg her forslag til en lekker velkomstdrink med champagne og akevitt og en som passer best til desserten eller etter middagen i sofaen foran peisen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette må du rett og slett prøve - tempura er perfekt fredagssnacks
Dagens rett

Dette må du rett og slett prøve - tempura er perfekt fredagssnacks

Tempura er japansk friteringsmetode som passer utmerket også for norske råvarer. Og så er det helt topp til alt fra fingermat til forrett, mellomrett eller alene som kveldskos.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik får du fart på muffinsene - smak av pepperkake og blåmuggost
Ukens kake

Slik får du fart på muffinsene - smak av pepperkake og blåmuggost

Pepperkaker og blåost høres kanskje litt merkelig ut, men det er en himmelsk kombinasjon - bare prøv dagens oppskrift og bli frelst.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her