Gallo sliter med TCA-problemer

Gallo of Sonoma, en av verdens aller største vinprodusenter, bekrefter at de for tiden sliter med TCA (trikloranisol) i sitt vinanlegg i Dry Creek Valley. TCA er den samme kjemiske komponent som medfører en ødelagt vins karakter i korkete viner.

Anlegget i Dry Creek Valley produserer omlag 25 millioner flasker fordelt på 90 av Gallos viner. Oppdagelsen av TCA medfører at produkter som basisserien Gallo of Sonoma, Rancho Zabaco, Frei Ranch (nå kalt Frei) samt Marcelina-vinene er berørt.

Peter Vella, visepresident for Gallos vinproduksjon, uttaler at eksterne tester utført for Gallo viser funn av TCA i flere av vinene. Deriblant Frei Ranch Cabernet Sauvignon 1999. Mengdene er likevel langt under det nivået de fleste mennesker kan oppdage. TCA innebærer heller ingen helserisiko.

Vella sier videre at Gallo ikker er alene om å ha ukontrollerte funn av TCA. Beaulieu Vineyard, Chalone og Hanzell meddeler at også de har forekomster av TCA i sine vinkjellere (og viner).

Gallo mistenker nå at klorin-baserte produkter er benyttet i desinfiseringsrutinene for vinanlegget. Når klorin kommer i kontakt med vin og jord, kan kombinasjonen meget vel utvikle TCA.
- Skal man sette fingeren på kilden, er dette det mest sannsynlige og en forferdelig høy pris å betale for å holde produksjonen ren, sier Vella.

Fet var det amerikanske vinmagasinet Wine Spectator som i sine blindsmakinger i 2002 først oppdaget TCA i viner fra Gallo. Siden den gang er TCA oppdaget i 35 av 75 Gallo-viner testet av WS. TCA uttrykker en litt muggen duft, evt. jordlig/kalket bitterhet og/eller t vinen smaker grønn og strippet for smak.

Etter oppdagelsen har Gallo sluttet å benytte klorin i renholdet. Prøver viser at mengden TCA nå er på vei nedover, men om man vil bli fri for problemet er usikkert.

Les mer her

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen