Går for gullet

Kokkelandslaget hadde treningssamling i Stavanger i helgen. I går presenterte laget en treretters meny for gjester på Jåttå videregående skole.
Redaksjonen
22 April 2008 - 15:00

Det hele er en del av oppladningen til OL i kokkekunst, Culinary Olympics, i Erfurt i Tyskland i oktober.
 
- Vi trener cirka 150 dager i året, så dette er bare en av mange samlinger. Det norske kokkelandslaget har kjempet i toppen i mange år, men vi har aldri vunnet OL. Det er det som er målet i år, sier Sven Erik Renaa, manager for kokkelandslaget.
 
Hver annen helg
Landslaget møtes til samling annenhver helg. Vanligvis skjer dette i Sørumsand, men av og til er det samling på Gastronomisk Institutt.
 
- Under OL skal vi lage en treretters meny til 120 mennesker i løpet av fem timer. Vi har lov til å forberede kraft, deiger og en del garnityr, for eksempel til desserter, men resten skal tilberedes på stedet, sier Renaa.
 
Samkjørte
Kokkelandslaget skiftes ut hvert fjerde år og det skjer etter at OL er arrangert. Laget som skal konkurrere i Erfurt kjenner hverandre godt etter tett samarbeid de siste årene.
 
- Vi er veldig samkjørte. Når vi møtes såpass ofte som vi gjør, lærer man fort hverandre å kjenne, sier Renaa til Rogalands Avis.
 
Topp tre
Treningen har gitt resultater. For to år siden vant landslaget VM i Luxembourg og landslaget er for øyeblikket ranket som et av verdens tre beste lag.
 
- Vi jobber mot seier og vi ligger bra an til å nå det målet, sier Renaa.
 
I Tyskland skal landslaget presentere en norsk meny med lam fra Svanøy, ørret og krabbe som de viktigste råvarene.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Slik har du kanskje ikke laget frikasseen før
Dagens rett
Innbakt kremet kyllinggryte

Slik har du kanskje ikke laget frikasseen før

Gjør stas på søndagsmiddagen og følg denne oppskriften på en kyllinggryte litt utenom det vanlige.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Prøv en ny vri på blåskjellene: gratiner dem som i Provence
Dagens rett

Prøv en ny vri på blåskjellene: gratiner dem som i Provence

Blåskjell er lett å ty til når du er fysen på noe ekstra godt midt i uka. Hva med å gratinere dem som i denne oppskriften?

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel
+
Tester

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel

Men det er ikke bare ung whisky i toppklassen blant novembernyhetene, også vellagret cognac av en annen verden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Når en iskaffe får smak av appelsin og vodka, blir den faktisk varmende
Ukens drink

Når en iskaffe får smak av appelsin og vodka, blir den faktisk varmende

Iskaffe er kanskje ikke førstevalget i november, men litt denne kombinasjonen føles nesten som medisin. Viktigst er at den smaker godt.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Slik har du kanskje ikke laget frikasseen før
Dagens rett
Innbakt kremet kyllinggryte

Slik har du kanskje ikke laget frikasseen før

Gjør stas på søndagsmiddagen og følg denne oppskriften på en kyllinggryte litt utenom det vanlige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Prøv en ny vri på blåskjellene: gratiner dem som i Provence
Dagens rett

Prøv en ny vri på blåskjellene: gratiner dem som i Provence

Blåskjell er lett å ty til når du er fysen på noe ekstra godt midt i uka. Hva med å gratinere dem som i denne oppskriften?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Knallgod barolo for pengene
+
Godbiter i pollisten

Knallgod barolo for pengene

Denne har bare økt med en hundrelapp på 10 år.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg
+
Ukens vin

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg

Denne sørafrikanske hvitvinen har fått mye uønsket oppmerksomhet – men nå er kritikken stilnet – og vinen er et like godt kjøp som alltid.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Tapasbollene kan også lages av kylling
Dagens rett

Tapasbollene kan også lages av kylling

Saftige kjøttboller hører hjemme på et hvert tapasbord og er perfekt fredagssnack. De kan fint lages av kyllingkjøttdeig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel
+
Tester

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel

Men det er ikke bare ung whisky i toppklassen blant novembernyhetene, også vellagret cognac av en annen verden.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her