Går for gullet

Kokkelandslaget hadde treningssamling i Stavanger i helgen. I går presenterte laget en treretters meny for gjester på Jåttå videregående skole.

Det hele er en del av oppladningen til OL i kokkekunst, Culinary Olympics, i Erfurt i Tyskland i oktober.
 
- Vi trener cirka 150 dager i året, så dette er bare en av mange samlinger. Det norske kokkelandslaget har kjempet i toppen i mange år, men vi har aldri vunnet OL. Det er det som er målet i år, sier Sven Erik Renaa, manager for kokkelandslaget.
 
Hver annen helg
Landslaget møtes til samling annenhver helg. Vanligvis skjer dette i Sørumsand, men av og til er det samling på Gastronomisk Institutt.
 
- Under OL skal vi lage en treretters meny til 120 mennesker i løpet av fem timer. Vi har lov til å forberede kraft, deiger og en del garnityr, for eksempel til desserter, men resten skal tilberedes på stedet, sier Renaa.
 
Samkjørte
Kokkelandslaget skiftes ut hvert fjerde år og det skjer etter at OL er arrangert. Laget som skal konkurrere i Erfurt kjenner hverandre godt etter tett samarbeid de siste årene.
 
- Vi er veldig samkjørte. Når vi møtes såpass ofte som vi gjør, lærer man fort hverandre å kjenne, sier Renaa til Rogalands Avis.
 
Topp tre
Treningen har gitt resultater. For to år siden vant landslaget VM i Luxembourg og landslaget er for øyeblikket ranket som et av verdens tre beste lag.
 
- Vi jobber mot seier og vi ligger bra an til å nå det målet, sier Renaa.
 
I Tyskland skal landslaget presentere en norsk meny med lam fra Svanøy, ørret og krabbe som de viktigste råvarene.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen