Gastronomisk Institutt

Gastronomisk Institutt (GI) ønsker å bidra til at den som nyter et godt måltid, på restaurant eller hjemme, skal være lykkelig og fornøyd. Derfor engasjerer vi oss i, og har kompetanse innen det meste som har med mat og drikke å gjøre.
Redaksjonen
08 Juni 2004 - 15:00

Enten det er råvareprodusenter, næringsmiddelindustri, restauranter, kantiner, institusjonskjøkken, dagligvarebransjen eller privatpersoner med matinteresse så er det noe å hente hos GI.

Mange av våre mest kjente kokker har arbeidet på GI. Charles Tjessem, vår verdensmester i kokkekunst fra i fjor, har blant annet ledet instituttet. Også mange av de som er og har vært på kokkelandslaget har tilknytning til GI.

I dag er stiftelsen landets fremste mat- og vinfaglige kompetansesenter. Dagens virksomhet spenner vidt fra utvikling til formidling og undervisning.

Produktutvikling - GI kan være behjelpelig med å konkretisere og videreutvikle produktideer, teste råvarer som ønskes bedømt eller utvikle et eksisterende produkt.

Undervisning og formidling - GI gjennomfører hvert år kurs for vinkelnere og kokker som ønsker en større fordypning innen fagområdet sitt. Her vil vi nevne generelle bransjekurs, Diplomkokk, Vinkelner og WSET vinutdannelse.

Promotion av produkter i inn og utland - GI er ambassadører for norske råvarer og næringsmidler hvor vi tar på oss planlegging og praktisk gjennomføring av arrangement.

Foto og styling - GI bidrar med tips og ideer om anvendelse av produkter og oppskrifter. GI har bred erfaring fra å jobbe med matmagasiner, kokebøker og publikasjoner der matfoto og oppskrifter har en sentral plass.

GI har nå innledet samarbeid med Apéritif om å utvikle kurs for deg som forbruker.
Les mer her.

Kontakt oss på:

Gastronomisk Institutt
Postboks 8002
4068 Stavanger

Besøksadresse:
Gastronomisk Institutt
Høgskolen i Stavanger, avd. Norsk hotellhøgskole
Tlf: 51 83 37 85
Fax: 51 83 37 94

Gastronomisk Institutt avd. Oslo
Besøksadresse:
Økern Torgvei 30
0580 Oslo
Tlf: 22 88 49 40
Fax: 22 88 49 41

Høyre-klikk
på bildene
for å laste
ned PDF-presentasjoner

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen
Guide
Vegetarisk jul

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen

Julesnurrer til forrett og vegister med rødkålslaw til hovedrett gjør den som velger grønt lykkelig også på julaften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta
Julemat
Oppskrifter ribbe

De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta

Her er oppskriftene du trenger for å servere perfekt ribbe, ikke bare på julaften, men også når du har lyst på en ny smak.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en vri på gravlaksen
Dagens rett

Lag en vri på gravlaksen

Tyttebær er egnet til mer enn å være følge til kjøttkakene. De gjør underverker med laks som både kan spises gravet, stekes eller grilles.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen
Guide
Vegetarisk jul

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen

Julesnurrer til forrett og vegister med rødkålslaw til hovedrett gjør den som velger grønt lykkelig også på julaften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her