Gastrononomisk Institutt konkurs

Gastronomisk Institutt i Stavanger og Oslo er konkurs og 29 mister jobben.
Redaksjonen
03 Juni 2008 - 21:48

Det var styret ved instituttet som begjærte oppbud.
 
Minus i flere år
- Vi har jobbet iherdig siden før jul med å redde selskapet. Vi flyttet inn i nye lokaler i Oslo i fjor høst, men klarte ikke å omsette virksomheten i inntekter. Uansett var det ikke noe spesielt som veltet selskapet nå. Vi har gått i minus de siste årene, sier styreleder Helge Bergslien til aftenbladet.no.
 
Gastronomisk institutt har eksistert som stiftelse siden 1990.
 
Instituttet åpnet i fjor høst store lokaler ved Akerselva i Oslo, men hovedkontoret ligger i Stavanger.
 
Nå står de 29 ansatte uten jobb, hvorav 22 er kokker eller i andre matrelaterte jobber.
 
Ikke eksamen
I tillegg rammes 50 studenter helt på tampen av vinkelnerutdannelsen sin ved GI.
 
De skulle hatt eksamen i neste uke.
 
Måltidets hus
- Veldig sørgelig. Dette blir et skudd for baugen for matmiljøet i Stavanger. Men det er ikke uhåndterlig. Vi holder på å etablere Måltidets Hus på Ullandhaug. Jeg kan ikke si nå hvordan det vil bli organisert, men mye av virksomheten i Gastronomisk Institutt vil kunne videreføres i Måltidets Hus, sier Bergslien, som også er styreleder i Måltidets Hus og administrerende direktør i Norconserv, en av eierne bak Gastronomisk Institutt.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår SMS-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Lag dine egne halloweengodterier
Ukens kake
Vepsebol til halloween

Lag dine egne halloweengodterier

Disse er ikke spesielt avanserte men både navnet og innsiden er perfekt for den skumleste tiden av året.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Så lite skal til for å lage noe riktig godt
Dagens rett
Pasta med pesto

Så lite skal til for å lage noe riktig godt

Kokt spagetti og pesto, kan det tilfredsstille smaksløkene, tenker du kanskje? Ja, og mer til, mener vi. Men pestoen må du lage selv.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Dette knallkjøpet av en rosso di montalcino har dokumentert kvalitet i årgang etter årgang
Godbiter i pollisten

Dette knallkjøpet av en rosso di montalcino har dokumentert kvalitet i årgang etter årgang

De siste to årgangene har den dessuten vært å få finne i basishyllene på de 60 største butikkene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Her får du en svært prisgunstig og moderne vri på rioja – laget av en ekte vinmagiker
+
Ukens vin

Her får du en svært prisgunstig og moderne vri på rioja – laget av en ekte vinmagiker

Alvario Palacios er mest kjent for sine Priorat-viner, men det er i det østlige Rioja at røttene finnes.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Lag dine egne halloweengodterier
Ukens kake
Vepsebol til halloween

Lag dine egne halloweengodterier

Disse er ikke spesielt avanserte men både navnet og innsiden er perfekt for den skumleste tiden av året.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Så lite skal til for å lage noe riktig godt
Dagens rett
Pasta med pesto

Så lite skal til for å lage noe riktig godt

Kokt spagetti og pesto, kan det tilfredsstille smaksløkene, tenker du kanskje? Ja, og mer til, mener vi. Men pestoen må du lage selv.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Du har en boblende høytid i vente – få opptil 40% rabatt på eksklusive musserendesmakinger
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo

Du har en boblende høytid i vente – få opptil 40% rabatt på eksklusive musserendesmakinger

For å gjøre juleforberedelsene enklere for deg, har vi satt sammen en enestående pakke – jo mer du smaker, desto større rabatt får du.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Slik lager du en smaksrik fiskemiddag på et kvarter
Dagens rett
Hurtigmarinert ovnsbakt laks med couscoussalat

Slik lager du en smaksrik fiskemiddag på et kvarter

Ok, de femten minuttene er ikke iberegnet oppvarmingen av ovnen. Men uansett er denne oppskriften kjapp som få. Og riktig så velsmakende.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik gjør du grillkyllingen sexy
Dagens rett
Grillet kylling med spinatpasta

Slik gjør du grillkyllingen sexy

Nygrillet kylling er lettvint. Det er også kyllingbryst. Du velger selv hva du bruker i denne fristende oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Dette knallkjøpet av en rosso di montalcino har dokumentert kvalitet i årgang etter årgang
Godbiter i pollisten

Dette knallkjøpet av en rosso di montalcino har dokumentert kvalitet i årgang etter årgang

De siste to årgangene har den dessuten vært å få finne i basishyllene på de 60 største butikkene.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her