Gavelstad selges

Gavelstad Gård og Turisthotell i Svarstad skal selges. Marit Myhre gir seg etter ti år med drift.
Redaksjonen
31 Januar 2008 - 10:00

- Bestemmelsen om å selge har vært en prosess som har gått over flere år. Jeg er tredje generasjon som driver hotellet, og det har ikke vært lett å bestemme seg for dette, sier Marit Myhre.
 
Hun overtok driften etter foreldrene for ti år siden.
 
Jobbet bestandig
- Egentlig har jeg jobbet her nesten bestandig, sier hun til Østlandsposten.
 
Hotellet ble lagt ut for salg i mai i fjor, men Myhre har holdt en lav markedsføringsprofil, og det har vært et bevisst valg.
 
Forsiktig
- Jeg har vært veldig forsiktig med å si at jeg ønsker å selge, for jeg har vært redd for å skremme bort kundene. Jeg kommer til å drive Gavelstad helt fram til det er solgt, og jeg tror det er mest interessant for kjøpere at hotellet er i full drift, sier hun.
 
Hotellet er booket med mange bestillinger uutover året. Det er høsten som er den beste sesongen. Da er det mange kurs, konferanser og slektsstevner.
 
Faste kunder
- Det er mange faste kunder, sier Myhre, og forteller om gjester som har vært på hotellet i over 20 år.
 
Prisantydningen er 6,5 millioner kroner. Det har vært en del interesserte innom og kikket, men så langt er det ingen som har kommet med bud.
 
Marit Myhre er eneansvarlig for drift, men hun har hjelp av seks deltidsansatte.
 
35 rom
Hotellet har nesten 2 300 kvadratmeter bruksareal, og inneholder 35 gjesterom med sengeplass til 87 personer.
 
Hotellet ble påbygd i 1989. Da ble det utvidet med soveromsfløy og spisesal. Fortsatt pågår det oppussing med jevne mellomrom.
 
- Ett av fortrinnene til Gavelstad er at det er lett å få god kontakt med gjestene når vi er såpass små, sier Myhre.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Så nært grand cru du kan komme - men uten å betale den prisen
+
Tester

Så nært grand cru du kan komme - men uten å betale den prisen

Mens grand cru Burgund er utenfor de aller flestes økonomiske komfortsone, er det andre områder som leverer viner på samme høye nivå uten at du blir ranet. Blant mainyhetene er det utrolig mange sterke uttrykk som dokumenterer dette.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

For Henriot er vinen uten årgang den viktigste
+

For Henriot er vinen uten årgang den viktigste

Henriots rimeligste champagne inneholder vin fra 1969 og utover – det vil si fra mer enn ulike 50 årganger. Det er altså ikke av rene kommersielle hensyn at Henriot Souverain fremheves som sjelen i champagnehuset.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Denne proffe retten lager du på en halvtime
Dagens rett
Kveite med asparges og grønne erter

Denne proffe retten lager du på en halvtime

Det er god grunn til å lage skikkelig festmat når du har en slik råvare som kveite - og ikke minst friske grønnsaker. Denne oppskriften klarer alle.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Søndagsmiddag som får opp appetitten
Dagens rett
Kyllinglår med pepperrot- og gressløksmør

Søndagsmiddag som får opp appetitten

Denne kyllingretten er sommerlig og samtidig smaksrik. Perfekt etter en lang tur i skogen. Oppskriften er såre enkel.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Så nært grand cru du kan komme - men uten å betale den prisen
+
Tester

Så nært grand cru du kan komme - men uten å betale den prisen

Mens grand cru Burgund er utenfor de aller flestes økonomiske komfortsone, er det andre områder som leverer viner på samme høye nivå uten at du blir ranet. Blant mainyhetene er det utrolig mange sterke uttrykk som dokumenterer dette.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

For Henriot er vinen uten årgang den viktigste
+

For Henriot er vinen uten årgang den viktigste

Henriots rimeligste champagne inneholder vin fra 1969 og utover – det vil si fra mer enn ulike 50 årganger. Det er altså ikke av rene kommersielle hensyn at Henriot Souverain fremheves som sjelen i champagnehuset.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Her finner du maiutgaven 2025 av Apéritif magasin
+

Her finner du maiutgaven 2025 av Apéritif magasin

Bli med til stjernerestauranten Savage i Oslo, opplev Franciacorta på sykkel, Etna rundt og et dypdykk i Oaxacas gastronomi og ekte mezcal.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Denne proffe retten lager du på en halvtime
Dagens rett
Kveite med asparges og grønne erter

Denne proffe retten lager du på en halvtime

Det er god grunn til å lage skikkelig festmat når du har en slik råvare som kveite - og ikke minst friske grønnsaker. Denne oppskriften klarer alle.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her