Geir Berentsen er død

Den kjente utelivsaktøren i Stavanger omkom i ulykke.
Redaksjonen
18 Juni 2010 - 12:21

Geir Berentsen omkom på den greske øya Ios, hvor han var bosatt deler av året. Han døde av elektrisk støt under vedlikeholdsarbeid på en båt. Berentsen ble 53 år. Han etterlater seg kone og to voksne sønner.

Geir Petter «Geijen» Berentsen er først og fremst kjent som eier av utestedene Yank's og Backstage i Stavanger, skriver Rogalands Avis.

Han startet i bransjen på begynnelsen av 80-tallet, etter å ha jobbet som verktøymaker på Lærdal. Han hadde ekstrajobb som dørvakt på utestedet Concorde på Skagenkaien, hvor han også traff sin kone, Elisabeth Svela.

Etter hvert startet Svela og Berentsen selskapet Restaurant-Invest AS, kjøpte utestedet de jobbet på og døpte det om til New York.

Paret har i mange år drevet restauranten Harmony på den greske øya Ios. En tid drev de også en restaurant ved samme navn i Stavanger. De har også vært på eiersiden på Munken.

Berentsen var også kjent for sin musikalske interesse. Det er ikke få av Stavangers utelivsgjester som har opplevd ham med gitaren.

Etter at nyheten om dødsfallet spredde seg på Ios onsdag ettermiddag, valgte mange av de andre restaurantene i området rundt Harmony å holde stengt. Geir Berentsen var en kjent og populær skikkelse på den greske ferieøya, og stedet ble for mange i den store bekjentskapskretsen hans et naturlig sted å legge feriene til.

Også på Berentsens utesteder på Skagenkaien kom det mange gjester, venner og ansatte for å være sammen da den triste nyheten ble kjent onsdag kveld.

Foto: Eirik Halvorsen

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Miks denne sinte drinken til helgens innspurt med julefilmer
Ukens drink

Miks denne sinte drinken til helgens innspurt med julefilmer

Denne drinken er inspirert av julefilmen Elf fra 2003 - med Will Ferrell i hovedrollen. En perfekt kickstart for juleferien.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Bak disse brune pinnene, og du trenger ikke flere julekaker
Ukens kake

Bak disse brune pinnene, og du trenger ikke flere julekaker

Brune pinner høres kanskje litt kjedelig ut, men disse julekakene er faktisk veldig  gode og populære.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen
Guide
Julemat

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen

Apéritifs julemeny inneholder alle oppskrifter du behøver for å gjøre julen vellykket, også når det gjelder å velge passende drikke.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Miks denne sinte drinken til helgens innspurt med julefilmer
Ukens drink

Miks denne sinte drinken til helgens innspurt med julefilmer

Denne drinken er inspirert av julefilmen Elf fra 2003 - med Will Ferrell i hovedrollen. En perfekt kickstart for juleferien.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Bak disse brune pinnene, og du trenger ikke flere julekaker
Ukens kake

Bak disse brune pinnene, og du trenger ikke flere julekaker

Brune pinner høres kanskje litt kjedelig ut, men disse julekakene er faktisk veldig  gode og populære.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik lager du julestemning på et øyeblikk
Dagens rett
Rugbrød med medisterkake og bacon

Slik lager du julestemning på et øyeblikk

Her får du en smakfull og enkel oppskrift som er perfekt nå i juleinnspurten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her