Geir Skeie blir sjef for Linie Award 2010

Skal finne Nordens nye stjernekokk.

1. juni avholdes prestisjetunge Linie Award for sjette gang.  Geir Skeie er årets juryleder og skal sammen med fjorårsfinneren Petter beyer finne Nordens nye stjernekokk sammen med fjorårets vinner, Petter Beyer.

Linie Award arrangeres av brennevinsprodusenten Arcus i samarbeid med Kulinarisk Akademi. I løpet av få år har Linie Award blitt en av de viktigste konkurransearenaene for unge, nordiske kokker, skriver arrangøren i en pressemelding.

- Line Award arrangeres for å løfte frem den norske Linie-akevitten, både som ingrediens og som følge til sjømat.  Samtidig ønsker vi å bidra til en sterk kokkekultur i Norden, der nordiske råvarer og stolthet for kulturarven står sentralt, sier destillatør hos Arcus, Halvor Heuch.

Heuch ble nylig utnevnt til ridder av 1. klasse av Den Kongelige Norske St. Olavs Orden for sin innsats for norsk akevitt- og matkultur, og næringsmiddelindustrien.

Sterke jurynavn til Oslo
Årets juryleder er tidligere Bocuse d'Or-vinner Geir Skeie, som har overtatt stafettpinnen fra Eivind Hellstrøm. Skeie får følge av Michael Björklund, som ble kåret til Årets kokk i Sverige i 2000, Per Hallundbæk ved Engø Gård, samt Magnus Ek, som er en av Sveriges mest anerkjente kokker.

De norske representantene i juryen er akevittekspert Halvor Heuch fra Arcus og fjorårets vinner Petter Beyer. Bergenseren som både er kokk og rapper, ble stjerne over natten med seieren i Linie Award.  Stipendet han mottok for seieren har han brukt i Paris hvor han har spist seg gjennom Frankrikes mange råvarer. Fra oktober er han ansatt som kokk ved den norske ambassaden i Paris, men først skal han finne en verdig etterkommer til tittelen "Linie Award-vinner 2010".

Deltagerne forhåndsvelges av juryen. Det stiller én kandidat fra Norge, Sverige, Danmark og Finland. Kandidatene skal lage sine retter basert på nordisk sjømat. Minst fem av komponentene i retten må være laget på nordiske ingredienser, og Linie Aquavit skal inngå som ingrediens i retten eller som et naturlig følge.

Foruten heder og ære får vinneren et arbeidsstipend på 25.000 kroner, Linie-trofeet samt en plass i juryen under neste års kåring. Konkurransen avholdes på Tjuvholmen Sjømagasin i Oslo.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen