Geir Skeie blir sjef for Linie Award 2010

Skal finne Nordens nye stjernekokk.
Redaksjonen
18 Mai 2010 - 18:00

1. juni avholdes prestisjetunge Linie Award for sjette gang.  Geir Skeie er årets juryleder og skal sammen med fjorårsfinneren Petter beyer finne Nordens nye stjernekokk sammen med fjorårets vinner, Petter Beyer.

Linie Award arrangeres av brennevinsprodusenten Arcus i samarbeid med Kulinarisk Akademi. I løpet av få år har Linie Award blitt en av de viktigste konkurransearenaene for unge, nordiske kokker, skriver arrangøren i en pressemelding.

- Line Award arrangeres for å løfte frem den norske Linie-akevitten, både som ingrediens og som følge til sjømat.  Samtidig ønsker vi å bidra til en sterk kokkekultur i Norden, der nordiske råvarer og stolthet for kulturarven står sentralt, sier destillatør hos Arcus, Halvor Heuch.

Heuch ble nylig utnevnt til ridder av 1. klasse av Den Kongelige Norske St. Olavs Orden for sin innsats for norsk akevitt- og matkultur, og næringsmiddelindustrien.

Sterke jurynavn til Oslo
Årets juryleder er tidligere Bocuse d'Or-vinner Geir Skeie, som har overtatt stafettpinnen fra Eivind Hellstrøm. Skeie får følge av Michael Björklund, som ble kåret til Årets kokk i Sverige i 2000, Per Hallundbæk ved Engø Gård, samt Magnus Ek, som er en av Sveriges mest anerkjente kokker.

De norske representantene i juryen er akevittekspert Halvor Heuch fra Arcus og fjorårets vinner Petter Beyer. Bergenseren som både er kokk og rapper, ble stjerne over natten med seieren i Linie Award.  Stipendet han mottok for seieren har han brukt i Paris hvor han har spist seg gjennom Frankrikes mange råvarer. Fra oktober er han ansatt som kokk ved den norske ambassaden i Paris, men først skal han finne en verdig etterkommer til tittelen "Linie Award-vinner 2010".

Deltagerne forhåndsvelges av juryen. Det stiller én kandidat fra Norge, Sverige, Danmark og Finland. Kandidatene skal lage sine retter basert på nordisk sjømat. Minst fem av komponentene i retten må være laget på nordiske ingredienser, og Linie Aquavit skal inngå som ingrediens i retten eller som et naturlig følge.

Foruten heder og ære får vinneren et arbeidsstipend på 25.000 kroner, Linie-trofeet samt en plass i juryen under neste års kåring. Konkurransen avholdes på Tjuvholmen Sjømagasin i Oslo.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Med disse er du i akevitthimmelen - men det er 227 andre å velge blant
+
Tester
Den store akevittguiden

Med disse er du i akevitthimmelen - men det er 227 andre å velge blant

Her er oversikten over årets nye akevitter og de 230 akevittene Apéritif har testet de siste årene og som fortsatt er å få tak i. Selvsagt med forslag til hva du kan bruke dem til.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Her finner du november-utgaven 2025 av Apéritif magasin
+

Her finner du november-utgaven 2025 av Apéritif magasin

Opplev storsatsingen på Nasjonalbiblioteket med Credo og Heidi Bjerkan, møt verdens mest toneangivende kokk gjennom de siste tiårene, Ferran Adria og verdens mest bærekraftige restaurant Aponiente, blant annet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Nyheter taxfree: De flytende julegavene kan fint kjøpes på flyplassen
+
Tester

Nyheter taxfree: De flytende julegavene kan fint kjøpes på flyplassen

Stopper du opp i taxfreebutikken på neste utenlandsreise, er det en håndfull interessante nyheter du kan plukke med deg hjem - som julegave til deg selv eller andre.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Med disse er du i akevitthimmelen - men det er 227 andre å velge blant
+
Tester
Den store akevittguiden

Med disse er du i akevitthimmelen - men det er 227 andre å velge blant

Her er oversikten over årets nye akevitter og de 230 akevittene Apéritif har testet de siste årene og som fortsatt er å få tak i. Selvsagt med forslag til hva du kan bruke dem til.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Fyll kyllingfileten med godsaker
Dagens rett
Kyllingfilet fylt med krydder og ost

Fyll kyllingfileten med godsaker

Gjør kyllingfileten sommerlekker med sesongens friske grønnsaker. Med denne oppskriften og drikkeforslaget er du på sikker grunn.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Her finner du november-utgaven 2025 av Apéritif magasin
+

Her finner du november-utgaven 2025 av Apéritif magasin

Opplev storsatsingen på Nasjonalbiblioteket med Credo og Heidi Bjerkan, møt verdens mest toneangivende kokk gjennom de siste tiårene, Ferran Adria og verdens mest bærekraftige restaurant Aponiente, blant annet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her