Gilde og Prior fusjonerer

Styrene i Gilde Norsk Kjøtt og Prior Norge fusjonerer. To av Norges mektigste matvareselskaper har dermed besluttet å slå seg sammen. Det nye selskapet får navnet Gilde Prior BA.

Det fusjonerte selskapet vil bli storleverandør av norsk kjøtt, fjærfe og egg til norske butikker.

Konkurransetilsynet sjekker
Gilde Prior vil bli en svært stor leverandør til norsk dagligvare handel. Konkurransetilsynet har mottatt melding om fusjonsplanene, og skal nå se på saken.
- Vi må gå inn i saken og se om det er noen markeder hvor konkurransen blir begrenset som følge av fusjonen, senior informasjonsrådgiver Cato A. Mørk i tilsynet til Aftenposten.no.

Taust
Gilde og Prior avholder pressekonferanse på Gardermoen 12.30 torsdag ettermiddag, og selskapenes representanter ønsket ikke å uttale seg til Aftenposten.no i forkant av dette.

I en pressemelding sier likevel styrelederne Harald Mork i Gilde og Rune Haram i Prior at det sammenslåtte selskapet vil skape en sterk næringsmiddelbedrift som sikrer nasjonalt eierskap som svar på økt internasjonal konkurranse.

Prior hadde i 2004 en omsetning på 2,5 milliarder kroner, men tilnærmet 0 i overskudd. 2005 ser imidlertid langt lysere ut, og selskapet regner med et overskudd på et tosifret antall millioner, ifølge Nationen.

Gilde hadde i 2004 en omsetning på nær 12 milliarder kroner og et årsresultat på 94,8 millioner.

Kilde: NTB

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen