Gir 54,5 millioner til Yrkes-EM i Norge

Gir 54,5 millioner til Yrkes-EM i Norge

Regjeringen og Stortinget vil ha mesterskapet i Norge i 2018.
13 Desember 2013 - 13:27

Regjeringen og Stortinget tildeler 54,5 millioner til WorldSkills Norway. Pengene skal støtte det norske kandidaturet til Yrkes-EM i 2018.

- Dette er fantastisk gledelig og svært viktig for yrkesfagenes status og kvalitet. Nå gjenstår å vinne arrangementet,  sier sekretariatsleder Elisabeth Lange i WorldSkills Norway i en pressemelding.

- Et Yrkes-EM til Norge vil ha stor positiv betydning for arbeidet med å heve statusen for yrkesfagene og å få flere dyktige ungdommer til å velge en yrkesfaglig utdanning. Dette er noe landet trenger om vi fortsatt skal ha et velferdssamfunn og få hjulene til å gå rundt, sier Lange.

WorldSkills Norway legger opp til forberedelser som skal nvolvere hele landet. Både fylkeskommuner, bedrifter og skoler vil bli invitert til å ta del i arbeidet, som på mange vis blir et stort dugnadsarbeid på nivå med et internasjonalt idrettsarrangement.

Dersom Norge får mesterskapet, skal det arrangeres i Olympiaparken på Lillehammer. I februar skal ledelsen i WorldSkills Europe inspisere arenaen, hotellene og andre fasiliteter. En endelig beslutning om arrangørsted tas i mai 2014. Norges eneste konkurrent er Ungarn.

Yrkes-EM, eller EuroSkills som det heter internasjonalt, samler totalt 500 av de dyktigste ungdommene i hele Europa til konkurranser i cirka 45 yrkesfag. Deltakerne er i alder under 25 år.

Neste Yrkes-EM arrangeres i Lille, Frankrike i oktober 2014, deretter i Gøteborg, Sverige i november/desember 2016.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)
+
Godbiter i pollisten

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)

Etter alle de noe søtladne 2023-burgunderne som strømmer inn på det norske markedet for tiden, kom denne som et frisk pust.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?
+

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?

Med vinregioner som Carnuntum, Eisenberg og Leithaberg og druer som blaufränkisch og zweigelt har Østerrike tatt et stort skritt i retning et rødvinsland å regne med.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag
Dagens rett

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag

Lammefilet er en eksklusiv, men svært enkel råvare å ha med å gjøre. Bare pass på å ikke steike den for mye. Her er oppskriften.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)
+
Godbiter i pollisten

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)

Etter alle de noe søtladne 2023-burgunderne som strømmer inn på det norske markedet for tiden, kom denne som et frisk pust.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Superseriøs rock’n roll-rødvin
+
Godbiter i pollisten

Superseriøs rock’n roll-rødvin

Når mencia blandes med hvitvinsdruer blir den ekstra lys, men sku ikke hunden på hårene, for bak skjuler det seg mye kraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp til biffen
+
Ukens vin

Knallkjøp til biffen

En solid og smaksrik rødvin til 200-lappen er velkomment bidrag til etter-ferie-økonomien.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gjør noe nytt med grillkyllingen
Dagens rett

Gjør noe nytt med grillkyllingen

Når du frister med kyllinglår, er det ingen problemer med å få selv de yngste til å spise gulrøtter. Prøv bare denne oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?
+

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?

Med vinregioner som Carnuntum, Eisenberg og Leithaberg og druer som blaufränkisch og zweigelt har Østerrike tatt et stort skritt i retning et rødvinsland å regne med.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her