Gir 54,5 millioner til Yrkes-EM i Norge

Gir 54,5 millioner til Yrkes-EM i Norge

Regjeringen og Stortinget vil ha mesterskapet i Norge i 2018.

Regjeringen og Stortinget tildeler 54,5 millioner til WorldSkills Norway. Pengene skal støtte det norske kandidaturet til Yrkes-EM i 2018.

- Dette er fantastisk gledelig og svært viktig for yrkesfagenes status og kvalitet. Nå gjenstår å vinne arrangementet,  sier sekretariatsleder Elisabeth Lange i WorldSkills Norway i en pressemelding.

- Et Yrkes-EM til Norge vil ha stor positiv betydning for arbeidet med å heve statusen for yrkesfagene og å få flere dyktige ungdommer til å velge en yrkesfaglig utdanning. Dette er noe landet trenger om vi fortsatt skal ha et velferdssamfunn og få hjulene til å gå rundt, sier Lange.

WorldSkills Norway legger opp til forberedelser som skal nvolvere hele landet. Både fylkeskommuner, bedrifter og skoler vil bli invitert til å ta del i arbeidet, som på mange vis blir et stort dugnadsarbeid på nivå med et internasjonalt idrettsarrangement.

Dersom Norge får mesterskapet, skal det arrangeres i Olympiaparken på Lillehammer. I februar skal ledelsen i WorldSkills Europe inspisere arenaen, hotellene og andre fasiliteter. En endelig beslutning om arrangørsted tas i mai 2014. Norges eneste konkurrent er Ungarn.

Yrkes-EM, eller EuroSkills som det heter internasjonalt, samler totalt 500 av de dyktigste ungdommene i hele Europa til konkurranser i cirka 45 yrkesfag. Deltakerne er i alder under 25 år.

Neste Yrkes-EM arrangeres i Lille, Frankrike i oktober 2014, deretter i Gøteborg, Sverige i november/desember 2016.

Forsiden akkurat nå

Vinkurs: Vin fra California

Lær alt om hvorfor californiske viner er så populære nå. Master of Wine, Mai Tjemsland tar deg med på en smaksrunde

Vin fra California er i vinden som aldri før. Det er ikke rart når kvaliteten er så høy, prisene så gunstige og variasjonen så stor. Bli med Master of Wine, Mai Tjemsland, på en rundtur blant disse fantastiske vinene. Les hele saken

Til toppen