Gir fødselshjelp til matgründere

Gir fødselshjelp til matgründere

Sju ulike gründerselskaper er tatt opp i utviklings- og innovasjonsprogrammet Accel Mat 2013, som starter nå i høst.
24 September 2013 - 13:01

Det er NCE Culinology og Innovasjon Norge som sammen med Bergens Teknologioverføring (BTO), gir tilbudet som er sendt ut i matnettverket til NCE Culinology. Nå er sju gründere plukket ut til å delta i Accel Mat, et spesialdesignet program for gründere bak matbedrifter. Målet er å gi støtte og hjelp til å videreutvikle gode forretningsideer slik at de nye bedriftene kommer over i en god og lønnsom driftsfase.

– Målet er å skape vekst og muligheter for nye virksomheter i matnæringene. For oss er det viktig å legge til rette for Accel-programmet, sier Ellen Math Henrichsen i NCE Culinology i en pressemelding.

Det blir arrangert tre arbeidssamlinger over to dager i Måltidets Hus i Stavanger. Selve programmet er gratis for deltakerne, men de må selv dekke timer og reisekostnader. Bergen Teknologioverføring, BTO, har lang erfaring med å arrangere disse programmene for andre bransjer.

– Vi funnet gode og spennende selskaper til Accel Mat og vi gleder oss over å ha med disse syv som vi anser som svært interessante for videre verdiskapning, sier Caspar Lund i BTO.

Selskapene som er med:
- Safteriet i Stavanger
- Lysefjorden Sjokolade
- Allergikokken Stavanger og Sand
- Hindal Gård Stavanger
- Prekubator TTO/Eldremat Stavanger
- AM Nutrition/Prekubator TTO Stavanger

LES OGSÅ: Bondens marked åpner butikk i Mathallen

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

La deg inspirere til å bli lefsebaker
Guide

La deg inspirere til å bli lefsebaker

Du trenger bare en steketakke og disse oppskriftene for å komme i gang.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia
+

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia

En nærmest glemt drikk som skapte glede blant vinbønder og drueplukkere i Champagnes vinmarker, har nå fått en renessanse hos franske toppchefer. Arnaud Lallemand som står bak trestjerneren L’Assiette Champenoise i Reims er en av dem.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Be inn på en fyldig elggryte
Dagens rett
Rødvinsgryte av elg

Be inn på en fyldig elggryte

Har du ikke elgkjøtt, kan du godt bruke annet vilt eller tamt kjøtt i denne oppskriften.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

La deg inspirere til å bli lefsebaker
Guide

La deg inspirere til å bli lefsebaker

Du trenger bare en steketakke og disse oppskriftene for å komme i gang.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag disse saftige og superenkle lammebollene til ukas avslutninger
Dagens rett

Lag disse saftige og superenkle lammebollene til ukas avslutninger

Disse kjøttbollene gjør stor lykke på tapasbordet og er enkle å frakte med seg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia
+

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia

En nærmest glemt drikk som skapte glede blant vinbønder og drueplukkere i Champagnes vinmarker, har nå fått en renessanse hos franske toppchefer. Arnaud Lallemand som står bak trestjerneren L’Assiette Champenoise i Reims er en av dem.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her