Gjev pris til «norsk» konditor

Gjev pris til «norsk» konditor

Bo Jensen er den første i Norge som er tildelt Cordon Bleu du Saint Esprits initiativpris.

Bo Jensen får Cordon Bleu du Saint Esprits intitiativpris for sin innsats for gastronomien, og engasjementet for den jærske Knudenosten trekkes fram i juryens begrunnelse.

Jensen er dansk, men har bodd i Norge siden 2003, og er den første her i landet som mottar denne prisen, skriver Stavanger Aftenblad.

Ordenen ble offisielt stiftet av Kong Henrik den III i 1579. Ordenens regalier, dekorasjoner og hederstegn er utstilt i skattkammeret på Louvre Museum i Paris. Hovedsetet ligger nå i en av Tysklands gamle kulturbyer, Erfurt, nær Weimar.

- I dag er ordenens viktigste formål å hedre og belønne personer som uegennyttig leder og bidrar til andre menneskers suksess, sier Terje Størkersen, president i den norske avdelingen, etablert i 2011.

Den arbeider for å bevisstgjøre betydningen av kunst, kultur og gastronomi som identitetsskapere, og blinket tidlig ut gastronom og humanist Bo Jensen.

- Jensen bruker hele sin fritid til å søke etter nye utfordringer innen gastronomi, både i inn- og utland. Med sin utadvendte væremåte, knytter han til seg internasjonale størrelser innen matfagene, til glede for matmiljøet i Rogaland og landet forøvrig, lyder begrunnelsen fra Cordon Bleu-ordenen.

I 2011 mottok Bo Jensen prisen for Årets Nyskapning fra Det norske Måltid for Knudenosten, kanskje Norges mest omtalte ost de to siste årene, ifølge Cordon Bleu.

Jensen er utdannet som både kokk, konditor, servitør, slakter og baker. Han arbeider til daglig som konditor ved Sola Strand Hotell.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen