Godt år for Strag-gruppen

Strag-gruppen økte omsetningen med 15,7 prosent i fjor. Daglig leder Arve Røys Stranden er fornøyd.

Omsetningen økte fra 37 millioner kroner i 2005 til drøyt 42 millioner kroner i 2006. Overskuddet endte på 4.457.134 kroner mot 537.664 i 2005, skriver selskapet i en pressemelding.
 
Daglig leder Arve Røys Stranden er tilfreds med utviklingen, som skyldes både tilfredsstillende drift og god avkastning på investeringer.
 
Investerer
- Aksjonærene lar mesteparten av overskuddet forbli i selskapet. Utbyttet til aksjonærene var kun 330.000 kr. Resterende overskudd for 2006, 4.127.134 kr, blir værende i selskapet for kommende investeringer, sier Stranden.
 
12 ansatte
Strag eier datterselskapene Gavin og Degel, og produserer likører, akevitt og gløgg på Vøyenenga i Bærum.
 
I alt sysselsetter Strag-gruppen 12 personer, hvorav fem i Bærum og sju i resten av landet.
 
- Den gode utviklingen fortsetter og vi er i ferd med å ansette flere salgs- og markedskonsulenter, sier Stranden.
 
Størst på øl
Strag er landets største importør av øl (målt i antall merker) og den største leverandøren av importøl til Vinmonopolet. I prosentvis vekst var Strag-gruppen i fjor nummer to av rundt 200 leverandører til polet.
 
Også i dagligvarebutikkene hadde Strag-gruppen god vekst med både øl og sider i tillegg til vin. Det største merket i dagligvarehandelen er Kopparbergs sider.
 
Nest størst
Selskapet Gavin er Norges nest største brennevinsprodusent med et 10-talls egne merker i salg.
 
I 2004-5 startet Strag import og salg av økologisk øl som det første selskapet i Norge. I 2006 startet Strag import og salg av Mongozo Fair Trade-øl og det glutenfrie ølet Glutaner som det første selskapet i Norge.
 
Miljøprofil
- Strag har en klar miljø- og helseprofil, og vil derfor i 2007-8 satse bevisst på både økologiske, Fair Trade- og helserelaterte produkter til både pol-, restaurant- og dagligvaremarkedet, sier Stranden.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen